Afgan ve Suriyeliler Potansiyel Tehlike Oldular.

Afgan ve Suriye uyruklular tehlike saçıyor...

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 85. Sokak üzerinde dün gece saat 23.00 sırlarında, Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalle gençleri arasında laf atma iddiası ile tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada mahallenin gençlerinden Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı. Şahin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Dün akşam Sultangazi'de bıçaklanarak öldürülen Ramazan Şahin bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam çıkan kavgada Afganlar tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Sultangazispor Taraftarflar Derneği yöneticisi 24 yaşındaki Ramazan Şahin İsmetpaşa Mahallesi'de Akşemsettin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Arnavutköy'de toprağa verildi.

Mültecilerin sorununu ciddi boyuta gidiyor.

İnsanlık adına mülteciler kucak açan Türkiye ve bölge halkı, onlara evini verdi, ekmeğini verdi, her türlü yardımını esirgemedi.

Fakat ortama uyum sağlayan karnı doyan bazı mülteciler, artık mahallerde insanları taciz etmeye, dövmeye, bıçaklamaya, öldürmeye başladı.

Vatandaşlar emniyetten ve devletten bu konuda düzenleme getirmesini istiyor. Vatandaşlar artık gördüğü Afgan veya Suriyelilere potansiyel suçlu olarak bakmakta. Bu tip olayların artarak devam etmesinden endişe duyuluyor.

Vatandaşlar suça karışanların cezasını çektikten sonra sınır dışı edilmesi istiyor. Hatta mültecilerin mahalle aralarından toplanarak, korunaklı barınaklarda yardımlar yapılarak yaşamlarını sürdürmeleri öneriliyor.