'Anne-Çocuk Atölyesi' Projesi Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Anne ve çocuğun birbirini tanıması, birbirleriyle olan iletişiminin kuvvetlenmesi ve empati duygusunun gelişmesi amacıyla Anne-Çocuk Atölyesi kuruldu. Bu atölyede çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Anneler ve çocukları birbirine sorular sorarak bilgilerini ölçüp yeni bilgiler ediniyor. Ayrıca oyun diliyle anne-çocuk arasındaki iletişim güçleniyor. Atölyede tüm bunlar drama ve tiyatro çalışmasıyla oluyor. Üstelik bu çalışmalara katılmanın tek bir şartı var: Köy okullarına kitap bağışlamak.

İlk eğitimini Bekir Sami Dede İlkokulu'nda gerçekleştiren Anne-Çocuk Atölyesi, bu hafta Havuzbaşı İlkokulu'nda çalışmalarını sürdürdü. Drama çalışmalarına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Başkan Usta, çocuklarla oyun oynadı, onlara sorular sordu. Oldukça keyifli geçen ortamda Başkan Usta'yı gören çocuklar oldukça heyecanlıydı. 

 Proje kapsamında her sınıftan 10 anne ve 10 çocuk katılacak ve çalışmalar 3 gün sürecek. Katılma şartı olarak bağışlanan kitaplar ise ihtiyacı olan okullara bağışlanacak. Havuzbaşı İlkokulu'na verilen kitaplar Diyarbakır Çaytepe İlkokulu'na hediye edilecek. Bu proje tamamen gönülllük esasına dayalı olup çalışmalar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca drama ve tiyatro eğitmenleri de tamamen gönüllü olarak bu işi yapıyor. 

Projeyi değerlendiren Başkan Usta, çalışmaların çocuklar ve aileleri açısından çok faydalı olacağını dile getirdi ve bu proje sayesinde öğrencilerin köy okullarına kitap bağışlamasını onur verici olarak gördü. Kitap okumanın önemine de değinen Usta, '' Bu projenin kitap okumaya teşvik etmek için örnek olmasını diliyorum. Sadece Diyarbakır'a değil, ihtiyaç duyulan her okula bağış yapılarak hem kitap okumanın yaygınlaşması hem de kullanılmayan kitapların ihtiyaç sahiplerine giderek değerlendirilmesi gerekir. Kütüphane olmayan yerlerde biz kütüphane yapıyoruz. Kullandığımız ya da kullanmadığımız tüm kitapların bu şekilde dağıtılması şeklinde bir çalışmasının yapılmasını doğru buluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.