Saadet Partisi İstanbul'un Fethi'ni Kutladı.

Saadet Partisi'nden Fetih Şöleni...

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı, İstanbul'un Fethi'nin 564. yılını ilçe meydanında görkemli bir şekilde kutladı.

Gaziosmanpaşa Meydan'da gerçekleştirilen etkinlikte mehter gösterisi büyük beğeni topladı. Yine lokma aracında pişen lokmalar sıcak sıcak vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinliğe Saadet Partisi İstanbul Başkanı Birol Aydın, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Recep Polat, İl ve İlçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Recep Polat, İstanbul'un fethinin ramazan ayı başlayacağından dolayı biraz erken kutladıklarını ifade etti.

Saadet Partisi İstanbul Başkanı Birol Aydın ise yaptığı konuşmada İstanbul'un fethi ile ilgili olarak fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet'i, ordusunu, hocası Akşemsettin'i ve Ayasofya'yı iyi anlamak gerektiğini ifade etti. 

Ayasofya'nın bağımsızlık sembolü olduğunu ifade eden Aydın, "Fatih İstanbul'u fethettiğinde Ayasofya'yı cami yaptı. Şimdi Ayasofya müze şeklinde kapılarında zincir var. Ayasofya bağımsızlık ve fetih sembolüdür. Ayasofya ibadete açılmadıkça bağımsızlıktan söz edemeyiz." Şeklinde konuştu.