Zekeriya Eroğlu: Gaziosmanpaşaspor ile Küçükköyspor Birleşmeli

Zekeriya Eroğlu, Gaziosmanpaşa’ya 600 Milyon TL’lik spor yatırımı getirdiklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, katıldığı amatör spor kulüpleri toplantısında ilçedeki spor camiası ve yatırımlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gaziosmanpaşa’da spor alanları ve projelerle ilgili konuşan Eroğlu, “Göreve geldiğimizde gençlere spor yaptıracak alan yok gibiydi. Gaziosmanpaşa Stadı adam boyunda otlarla kaplıydı. İlk işimiz bu stada el atmak oldu. 1 Milyon TL harcayarak stadı kullanılabilir hale getirdik.

Ardından Küçükköy Stadı’nın karşısında kapalı spor salonu inşaatı başladı. Bu kompleks yıl sonuna hizmete girecek.

Kemal Şeker Bulvarı’nda inşaatı yarım kalan havuzun durumu içler acısıydı. Bu inşaatın durumunu takip ettik, işe el attık ve yakında bitecek. Birkaç ay içerisinde hizmete girecek. Ayrıca Kemal Şeker Bulvarı, açık spor alanı olarak projelendirildi. Yakında bu alanda da çalışma başlayacak. Burası spor vadisi olacak.

Gaziosmanpaşaspor maçlarını burada oynadı. Şimdi bu stadın olduğu yere çok amaçlı spor kompleksi projesinin temelini atacağız.

Gaziosmanpaşa Stadı artık şehrin kalbinde kaldı. Bu stadın yerine çok amaçlı spor kompleksi yapılacak. Kompleksin içinde otopark, pazar yeri, yüzme havuzu, basketbol, voleybol sahaları olacak. En üstte ise şehir meydanı bulunacak. Ayrıca Çarşamba Pazarı buraya taşınacak. Gaziosmanpaşaspor ise Sedat Balkanlı Tesisleri’nde devam edecek.

Bunun yanında Gaziosmanpaşa’ya yeni bir şehir stadı projemiz var. Mevlana Mahallesi’nde 5 bin kişilik stadın temelini yakında atıyoruz.

Bütün bu projelerle Gaziosmanpaşa’ya 600 Milyon TL’lik spor yatırımı yapmış oluyoruz. Sadece şehir stadı için 60 Milyon TL harcanacak.”  Dedi.

Gaziosmanpaşaspor ve Küçükköyspor ile ilgili konuşan Eroğlu, “Gaziosmanpaşaspor ve Küçükköyspor birleşmeli. Adı önemli değil, ilçenin bir tane güçlü takımı olmalı. Destekler, yardımlar bir merkezde toplanmalı. İş adamlarına Gaziosmanpaşaspor ayrı gidiyor, Küçükköyspor ayrı gidiyor. İnsanlarda arada kalıyor. Küçükköyspor’un buna yanaştığı ama Gaziosmanpaşaspor Divan Kurulu’nun bu birleşmeye sıcak bakmadığı ifade edildi. Gaziosmanpaşa’da sporun geleceği ve daha güçlü bir sinerji için bu iki kulüp birleşmeli.” Dedi.