Türk Kızılay’ından Başkan Altunay’a Altın Madalya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türk Kızılay’ına verdiği desteklerden ötürü altın madalya ile ödüllendirildi. Başkan Altunay ödülünü, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın elinden aldı.

Türk Kızılay'ına bağışta bulunan kamu kurum ve kuruluşlar ile şirketler, Kızılay'ın 149'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde ödüllendirildi. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından Türk Kızılay'ına bağışta bulunanlara ödülleri verildi. Türk Kızılay’ının yaptığı çalışmalara verdiği destekten dolayı Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da altın madalyaya layık görüldü. Başkan Altunay ödülünü, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın elinden aldı.

 Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Kızılayı sadece Türkiye'de değil tüm dünyada faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar nasıl destek vermeyi sürdürdüysek bundan sonra da sürdüreceğiz. Türk Kızılayı ile 15 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığımda her geçen gün daha ileri gitme gayretinde olduk. İnsanlar çok iyi biliyor ki o amblem varsa Kızılay oradadır. Eğer hastamız varsa kana ihtiyaç duyuyorsak gözümüz Kızılay'ı arayacaktır. Ayrım gözetmeksizin muhtaç olan herkese hizmet sunarak dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmuştur" dedi.

"Yardımlaşma, dayanışma kültürümüzün yapılarına sahip çıkarak dünyanın daha güvenli hale gelmesine katkı sunmuş oluruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay'ın çok büyük rolü vardır" şeklinde konuştu.

Türk Kızılay’ı kendi alanının da dünyanın önde gelen kuruluşlarında biri olmayı ziyadesiyle hak ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şehirlerin büyüdüğü, imkan sahibi ile ihtiyaç sahiplerinin birbirini bulmasının zorlaştığı dönemde bu görevi ifa etmek oldukça güçtür. Kızılay yaygın organizasyonu ile bunu yerine getirmektedir. Günümüz dünyasında yardım toplama ve bunları yerine ulaştırma faaliyetleri bir profesyonellik gerektiriyor. Geçmişte komşu ülkelerimizden biri kendi imkanları ile gönderdiği tek bir paketin yerine ulaşamadan yağmalandığını biliyorum. Bugün burada madalyalarını takdim ettiğimiz hayırseverlerin gösterdiği alicenaplığı çok takdir ediyorum. Vatandaşlarımızın Kızılay'a yaptıkları bağışların yerine ulaştığından emin olmaları gerektiğini bilmelerini istiyorum."