16 ilde büyük çaplı operasyon: 1 kişi öldü 297 kişi gözaltında

Başbakan Davutoğlu 16 ilde 297 kişinin gözaltına alındığını belirtti. 

Son dönemde giderek artan terör saldırılarının ardından dün Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

IŞİD, PKK, DHKP-C
Başbakan Ahmet Davutoğlu operasyon yapılan il sayısının 16 olduğunu ve 297 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonun hedefinde IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütleri olduğu belirtildi.

URFA’DA 35 GÖZALTI
İki polisin şehit edildiği Şanlıurfa’da 35 kişinin, bir polisin şehit edildiği Diyarbakır’da ise 17 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Iğdır’da gözaltına alınan 9 kişi arasında DBP ve HDP il başkanları ile belediye meclis üyesi de bulunuyor. İzmir, Ankara, Mersin, Adana, Bursa, Kocaeli, Batman operasyon yapılan iller arasında.

BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
İstanbul’da 5 bin polisle, 26 ilçede eş zamanlı yapılan operasyon sırasında Bağcılar’da çatışma çıktı. Çatışmada DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen G.Ö ölü olarak ele geçirildi. Terör örgütü üyesi G.Ö'nün canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceğinden şüphelenilen kişiler arasında olduğu kaydedildi. G.Ö’nün üyesi olduğu örgütle ilgili 22 suç kaydı olduğu belirtildi. İstanbul’da toplam 103 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Bugün Gazetesi