22 Ekim Yerel Medya Günü'nü Biz İlan Ettik!

22 Ekim Yerel Medya Günü olarak biz ortaya koyduk, şimdi tüm Türkiye'de kutlanıyor...

Gaziosmnapaşa, Bayrampaşa, Eyüp, Sultangazi ve Arnavutköy bölgelerindeki gazetecilerin oluşturduğu Yerel Medya Grubu Mart 2010 tarihinde, 22 Ekim'i Yerel Medya Günü olarak ilan etti. Ve Yerel Medya Grubu'nun bu konuda meclis düzeyinde girişimleri oldu.

6 Mart 2010 tarihinde ise Yerel Medya Grubu Başkanı Ali Şükrü Kara, Bayrampaşa Gündem Gazetesi'nin gecesinde bu günü kamuoyuna ilk kez ilan etti. O günden sonraki 22 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinliklerle Yerel Medya Günü kutlandı.

22 Ekim!  Ortak tarihimizde ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval 22 Ekim 1860 tarihinde çıkmıştır. Aynı zamanda ilk çıkan yerel gazetedir. İstanbul’da yayın yapmıştır. İnternette çeşitli kaynaklarda bu tarih 22 Ekim şeklinde yer almaktadır. 

Bazı kurumlar ise Tercüman-ı Ahval'in çıkışını 21 Ekim 1860 kabul ederek, 2015 yılında gazeteciler günü olarak kutlamaya başladı.

Yerel Medya Grubu bu günü ilan ederken; taklitçi zihniyetten uzak, başkalarının dayattığı günlere inat, yerel medyanın kendine özel bir günü olsun diye ortaya koydu. 

Ve bugün bu tarihin kutlanmasında büyük pay ve hak sahibi olmakla bölge gazetecileri adına gurur duyulmaktadır. Bu bölgede ortaya çıkartılan, kabul edilen bir gün artık tüm Türkiye tarafından kutlanıyor.

Bizde belge konuşur.

O işte 1 Mart 2010 tarihinde acil şekilde 3 arkadaş tarafından imza altına alınan ve bazı milletvekillerine gönderilen o yazı ve video...