3 Bin Zabıt Katibi Alınacak

Adalet Bakanlığı personel alımı için, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın görüşmeleri sonrasında yaptığı açıklamada 2016 yılı için 3 bin zabıt katibi alımı yapmayı planladıklarını belirtti. 

2016 yılında personel alımlarına devam edeceklerini dile getiren Bekir Bozdağ, ilk olarak Haziran ayına kadar 3 bin zabıt katibi alımı yapacaklarını ve personel alımlarının başka kadrolar içinde yıl içerisinde devam edeceğini belirtti.

Zabıt Katibi Alımları Şartları?

Bakanlık zabıt katibi alımlarını daha önce olduğu gibi kendi açacağı sınavla kurumsal düzeyde gerçekleştirecek. Zabıt katipliği sınavı uygulamalı ve sözlü olmak üzere iki aşamada uygulanacaktır. Uygulamalı sınavda adaylar kendilerine verilen bir metni belirli bir süre içerisinde sınav ilanında belirtilen kelime sayısına göre doğru bir şekilde yazdığı taktirde ikinci aşamaya geçmeye hak kazanıyor.  İkinci aşamada ise sözlü sınav gerçekleştirildiği için adayların liyakatı, kendini ifade edebilme yeteneği, genel kültür düzeyi ve mesleğin getirdiği sorumluluklara yatkınlığı tespit edilir. Uygulama sınavı ile sözlü sınavdan alınan puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların genel başarı notu belirlenir ve ilan edilen kadro sayısı kadar zabıt katibi alımı yapılır. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamaya göre 3 bin zabıt katibi alımı 2016/1 KPSS merkezi yerleştirme memur alımlarına yakın bir tarihte ayrı bir alım olarak yapılacaktır.

Kaynak: Bugün Gazetesi