TAPU YOKSA ÖĞRENCİ KAYDI DA YOK!

Bu okula gitmek için Avrupa TEM Konutları tapusu gerekiyor…

 

Gaziosmanpaşa TEM kenarında yükselen TOKİ ATEM Konutları içerisine bir ilköğretim okulu yapıldı. Bu okul daha sonra geçtiğimiz yıl, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek eğitim-öğretime açıldı. Fakat okula ATEM konutlarında oturanların dışında, bulunduğu Karayolları Mahallesi’nden öğrenci kaydı alınmıyor.

 

Okulun http://www.tokiavrupakonutlari.k12.tr adlı internet sitesinde ‘Kayıt İşlemleri’ kısmında  ilginç şeyler isteniyor. Bu istenenler Türkiye’de başka yerde var mı bilinmiyor? 

 

- Daire sahipleri için 1 adet tapu senedi veya sözleşme fotokopisi,

- Kiracılar için 1 adet noterden onaylı kira sözleşmesi fotokopisi,

- 1 adet Nüfus idaresinden adres nakil belgesi,

- Anne, baba ve öğrencinin site giriş kartı fotokopisi isteniyor.

 

Kayıt için TAPU!

Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı eğitimciler “Devletin hiçbir okulunda kayıt esansında tapu istenemez. İstenen şey en fazla ikametgâhtır.” Diyorlar. Bazı eğitimciler ise tapu istemenin suç olduğu görüşünde. İlginç bir şeklide, buraya kayıt yaptırmak için site giriş kartı bile isteniyor.

 

Vatandaşlar tepkili…

Konuyla ilgili görüştüğümüz bölge halkı olaya tepki gösteriyor. Vatandaşlar “Avrupa TEM Konutları içersinde özel bir okul olsa bir şey söyleyemezdik. Fakatoradaki devletin bir okulu ve biz öğrencilerimizi kayıt yaptıramıyoruz. 50-100 metre ötede 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda sınıflar 60’a yakın ama Avrupa TEM Okulu’nda sınıflar 20-30 kişilik. Her ikisi de devlet okulu olmasına karşın, okulun birine böylesi özel bir tecrit uygulanması doğru değildir. Karayollarında oturan çocuklar Avrupa TEM’de ki bu okula kayıt yaptırıp, gidebilmelidir” diyor.

 

ATEM ile 23 Nisan arasında FARK VAR!

Edindiğimiz bilgilere göre çiftli eğitim-öğretim veren, 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda 2400 civarında öğrenci var. Yine 22 derslikte var olup, sınıf mevcutları 55 civarında.

100 metre ötede ise tekli eğitim-öğretim veren, Avrupa TEM Konutları İlköğretim Okulu’nda şu an için 200 civarında öğrenci ve 32 derslik bulunuyor.

 

ATEM’de ki okul hem tekli eğitim yapıyor hem de 23 Nisan’da ki okuldan 10 derslik fazla. Üstelik okul ve sınıflar bomboş. 23 Nisan’da ise çiftli eğitim var ve üstelik sınıflar tıka basa dolu.

 

Bu Okul Dolmaz…

Vatandaşlar ve bazı eğitimcilerin ortak görüşüne göre; şu anda tüm konutları dolmayan ATEM’de, konutlar dolsa bile okulun dolma ihtimali yok gibi görünüyor. Çünkü birçoğu, çocuğunu özel okula gönderiyor, bazılarının çocuğu yok, bazı daireler Home Ofis…

Konutlar dolsa bile sınıflar 20-30 kişiden fazla olamayacak. Sınıf öğrenci sayısı Milli Eğitim’in standardından daha altta kalacak. Ama yanı başında ki Karayolları Mahallesi çocukları 55 kişilik sınıflarda eğitime devam etmesi ayrı bir tezat ortaya koymaya devam edecek.

www.gophaber.com Ali Şükrü KARA