Ispanaklı Kek Tarifi

"Ispanaklı kek mi olur?" dediğinizi duyar gibiyiz; fakat usta kaleminden hazırlanmış ve en kaliteli mutfak malzemelerinin kullanıldığı bir ıspanaklı kek tarifi ile lezzetli mi lezzetli bir tatlı öğünü hazırlamak mümkün. Hem tadı hem de rengi açısından tam bir şölen niteliğinde olan ıspanaklı keki özellikle geleneksel yiyecek ve içeceklerden sıkıldığınız zaman deneyebilirsiniz. Yumuşak kreması ve pofuduk keki ile mest edecek bir tarif sizi burada bekliyor. Siz de bu krem şantili ıspanaklı kek tarifimizi deneyerek misafirlerinizi şaşırtabilir ve onlara ıspanak yediklerini unutturabilirsiniz!

 

Ispanaklı Kek İçin Gerekli Malzemeler

 

3 adet yumurta 3/4 bardak toz şeker 1 bardak süt 3/4 bardak sıvıyağ 1 bardak ıspanak püresi 1 paket şekerli vanilin 1 paket kabartma tozu 2,5 bardak un 2 bardak krema 4 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Ispanaklı Kek Hazırlarken Nelere İhtiyacın Olacak?

 

30 cm'lik yuvarlak turta kalıbı/kek kalıbı Metal spatula Elektrikli mikser Çırpıcı

 

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

 

Ispanaklı kek tarifleri arasında en lezzetlisi ve en pratiği olan bu tarifimize önce kek harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için aşağıdaki adımları izlememiz gerekiyor:

 

Fırını önden 180 dereceye ayarlayın ve ısınmasını sağlayın.           Önce ıspanak püremizi hazırlamak için ıspanakları güzelce yıkayın ve derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek güzelce haşlayın. Haşladığınız ıspanakları süzgeçten süzün, ardından da blender yardımıyla püre haline getirin. Ispanaklar püreleşince soğuması için kenara alın. Yumurta ve şekeri derin bir kaba alarak tamamen köpürene ve beyaz bir renk alana kadar çırpın. Bu işlem manuel bir el çırpıcısıyla ortalama 3-4 dakika sürebilir. Süreyi kısaltmak için blender mikserini kullanabilirsiniz. Sütü, vanilini ve sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ilıyan ıspanak püresini karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak önce kabarma tozunu, ardından da unu ekleyin. Unu eklerken bir yandan karıştırmaya devam edin, böylelikle harcın kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Harcınız tamamen pürüzsüz ve topaksız bir hal alana kadar çırpın. Bu adımda da işleri hızlandırmak ve manuel eforunuzu azaltmak için blender kullanmayı tercih edebilirsiniz. Karışımınızı yağlanmış 30 cm'lik bir kek kalıbına ya da turta kalıbına dökün. Önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecelik fırınınıza kek kalıbını yerleştirin ve fırını yaklaşık 30 dakikaya ayarlayın. (Bu süre, kullanılan fırın tipine ve gücüne göre değişebilir. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için içerisine kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdan ıslak çıkmıyorsa, kekiniz olmuş demektir.) Pişen kekinizi fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.

 

 

An itibariyle tatlımızı kek kısmı hazır; sıra ıspanaklı kek pastanın krem şantisini hazırlamakta:

 

Hazırladığınız kremayı pudra şekeri ile bir araya getirerek derin bir kaba alın. Kremayı ve pudra şekerini elektrikli mikser yardımıyla karıştırın. Kremanız yoğun bir kıvam alana kadar çırpma işlemine devam edin, ardından da karışımı soğuması için buzdolabına alın.

 

Kek harcımızı ve ev yapımı krem şantimizi hazırladıktan sonra sıra bu iki cevheri bir araya getirmeye ve ıspanaklı kekimize son dokunuşları yapmaya geliyor:

 

Fırından çıkardığınız keki kenarından bir miktar keserek ayırın. Geriye kalan kısmına krem şanti ekleyin ve metal spatula yardımıyla krem şantiyi eşit bir şekilde kekin üzerine yayın. Kestiğiniz parçayı ufalayarak kekin üzerine serpiştirin. Afiyet olsun!

 

Ispanaklı Kek Kaç Kaloridir?

 

Bir dilim kremalı ıspanaklı kek, yaklaşık 310 kalori değerindedir.

 

Ispanaklı Kekin Yanına Ne Gider?

 

Misafirlerinize en güzel ıspanaklı kek tarifinizi ikram ederken yanında mutlaka taze demlenmiş bir çay eşlik etmeli. Bununla birlikte ıspanaklı kek, özellikle 'gün' tabakları için oldukça ideal bir seçimdir. Ispanaklı kek pişirmeyi planladığınız bir 'gün' menüsüne mercimek köfte, yaprak sarma, peynirli sigara böreği ve kakaolu kurabiye de ekleyebilirsiniz.

 

Ispanaklı Kek Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Harcınızı hazırlarken ilk aşamada mutlaka sadece yumurtaları çırpmaya birkaç dakikanızı ayırdığınızdan emin olun. Bu, yumurtalarınızın güzelce köpürmesine, dolayısıyla da kekinizin daha pofuduk ve yumuşak olmasına vesile olacaktır. Ispanaklarınızı blender’dan geçirmeden önce mutlaka suyunu süzün. Harcınıza un eklerken topaklaşma oluşmamasına dikkat edin. Kek harcı pişerken sürekli fırının kapağını açıp kontrol etmeyin. Mümkünse kek harcını attıktan sonra ilk 25 dakika fırının kapağını hiç açmayın.