Minik öğrenciler yaşlıları yalnız bırakmadı

Eyüp Belediyesi, yıllardır kapıları çalınmayan ve tek başına yaşayan yaşlılara yüzünü güldürecek bir projeye imza attı. “Ensari Çınar” projesi kapsamında, ilçede tek başına yaşayan 117 yaşlı, düzenli aralıklarla ziyaret ediliyor, ihtiyaçları gideriliyor.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılara bir sürpriz yapmak isteyen Eyüplü öğrenciler, ihtiyar dede ve nineleri evlerinde ziyaret etti. Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Silahtarağa Bilgi Evi öğrencileri 72 yaşındaki Rasime Urhan, 71 yaşındaki Pakize Göner ve 71 yaşındaki Ali Gönül’ü ziyaret etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Eşi erken yaşta vefat eden ve çocuk sahibi olamayan Rasime Urhan, evine yedi yıldır hiç çocuk girmediğini söyleyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Çocuklara şeker ikram eden Rasime nine, kapısının çocuklara her zaman açık olduğunu söyledi, çocuklara “Beni sık sık ziyaret edin, sizleri çok seviyorum” dedi.

Çocukların ziyaret ettiği ikinci adres, minare ustası olan 71 yaşındaki Ali Gönül dedenin evi oldu. Çocukları karşısında gören Ali dede, çocuklara tecrübelerini aktardı, tavsiyelerde bulundu. Evham ve yeise düşmenin inanan insanlara yakışmadığını söyleyen Ali dede, minare ustalığı hakkında bilgiler verdi.

Çocuklar, yine aynı mahallede oturan Pakize Göner’i de ziyaret etti. Pakize nine çocukları görünce çok sevinirken, çocuklar da Pakize ninenin elini öptüler. Hayatından örnekler veren Pakize nine, çocuklara okumalarını ve derslerinde başarılı olmalarını tavsiye etti.

EYÜP BELEDİYESİ 117 YAŞLIYI YALNIZ BIRAKMIYOR

Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri görevlileri, ilçede tek başına yaşayan ve yaşları 65’i geçen 117 yaşlıyı sık sık ziyaret ediyor. Onların ihtiyaçları karşılanıyor, evde bakım hizmetleri görülüyor, muayeneleri yapılıyor. Aile yapısında önemli bir rolü olan dede-torun ilişkisinin yeniden canlandırılması için Ensari Çınar Projesi kapsamında çocukları yaşlılarla biraraya getirme çalışmaları devam edecek.