A4 Audi A4 ile Yarışıyor!

Vatandaşlar zamların geri alınmasını bekliyor.

 

Geçtiğimiz ay doların yükselmesi ile başlayan ekonomik kriz, arka arkaya zamları da peşindne getirdi. Zam için fırsat kollayan bazı firmalar ise ürünlerine yüzde yüz zam yaptı. Vatandaşlar yapılan bu zamlara büyük tepki gösteriyor ve zamların geri alınmasını istiyor.

 

Geçtiğimiz yıl okul döneminde 7-8 lira civarında olan bir paket A4 kağıdı, 21-25 tl aralığında satılıyor. Vatandaşlar A4 kağının Audi A4 ile yarıştığını söylüyor. A4 kağıdı yüzde 200'ün üzerinde bir zam yemiş durumda!

 

Piyasa da yüzde yüz zam yapılan bir çok ürün bulunuyor. Salçalar, peynirler, zeytinyağları büyük zam yapılan ürünlerin başında geliyor.

 

Sucular zammı anında yaptı. Ekmeği 1 TL'den satan yerler vardı. Ekmek artık 1.25 - 1.50 arası bir fiyata çıktı. Halk ekmek halen daha 75 kuruşta direniyor ama ona da zam yakın!

 

Veliler, 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi okul kıyafeti ve kırtasiye ürünleri almaya gittiler. Fiyatların yaklaşık yüzde 40 ile 100 oranında arttığını gören veliler tepkililer. Geçen sene ile bu yıl arasında çok fazla fiyat farkı olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu duruma bir çare bulunması gerektiğini ifade ediyorlar.

 

Hükümet elektriğe iki ayda yüzde 20'ye yakın zam yaptı. Doğalgaza yapılan zam ise kış ayında çok net ortaya çıkacak. Akaryakıt zammı ayrıca vatandaşı vurdu.

 

Zamlardan yana şikayeçi olan vatandaşlar, hükümetin fahiş zam yapanları engellemesini ve  bazı zamların geri alınmasını bekliyor.