Abdullah Gül Saadet Partisi Yakınlaşması...

Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın katılımıyla 15 Haziran 1997 tarihinde kurulan Gelişen Sekiz Ülke (D-8)  20'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde Çırağan Sarayı'nda iftar düzenlendi.

Saadet Partisi'nin Çırağan Sarayı'nda organize ettiği D-8'in 20. yıl kutlamasına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, dönemin bakanları, 8 ülkenin temsilcileri, büyükelçi ve konsolosları katıldı.

Milli Görüş Lideri, 54. Başbakan, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 20 yıl önce kurduğu birliğin potansiyelini kullanılmış olduğu takdirde 60 milyon insanın mülteci konumuna düşmesine sebebiyet veren insanlık krizinin önlenebileceğini ifade eden Karamollaoğlu "D8'in kuruluş aşamasındaki heyecan, inanç, azmin yüzde biri ondan sonraki süreçte ortaya konulabilseydi bugün İslam dünyası kargaşa ve terörün adresi haline gelmezdi" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların büyük bölümünde D-8 yeniden arzu edilen noktaya ulaştırılıp aktif halde çalışmalarını yürütmesi gerekliliği vurgusunda bulunuldu.

Etkinlikte konuşma yapan bir diğer isim 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, örgütün kurulduğu 1997 yılında Filistin'deki işgalin sona erdirilmesi en büyük problem olduğunu ancak şimdi islam dünyasının çok daha fazla sorunla karşı karşıya olduğunu savundu.

Programa 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılması dikkat çekti. Ak Parti ile soğu bir süreç yaşayan Gül'ün Saadet Partisi ile sıcak bir diyalog içersinde olması gözlerden kaçmadı.