Abdullah Yüce’yi Eyüplüler Unutmadı

Eyüp’te doğan, Eyüp’te yetişen Türk Sanat Müziği’nin büyük sesi Abdullah Yüce’yi anma programı Gazeteci Şener Türkmenoğlu koordinatörlüğünde Eyüp Belediyesi, Eyüp Musiki Vakfı ve Eyüp Dostları Vakfı’nın ortak organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan geceye Eyüp Belediye başkan yardımcısı Ahmet Turan Kocer, Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç, Eyüp Musiki Vakfı başkanı Nihat İncekara , Eyüp Dostları Vakfı başkanı VE eski vali Faik Kökan ve çok sayıda Eyüplü katıldı. Konser öncesi davetlilere kokteyl verildi.

Daha sonra konuklar Şener Türkmenoğlu’nun büyük gayretleriyle hazırlanan Abdullah Yüce’yi anlatan fotoğraf sergisini gezdiler.
Konser öncesi yapılan konuşmalarda Eyüp Belediye başkan yardımcısı Ahmet Turan Kocer, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sona Nihat İncekara, Yücenin kızı Sultan Yüce ve Şener Türkmenoğlu ve Faik Kökan söz aldı. Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdim edildi.
Daha sonra yeteneğini 15 yaşında fark eden ve gazeller yazarak sanat hayatına başlayan Abdullah Yüce’nin meşakkatli hayatı Şener Türkmenoğlu'nun titiz çalışmaları sonucu belgesel olarak kendi sesinden yakınları ve dostları tarafından barkovizyon gösterisiyle izleyicilere yansıtıldı.

Konserde ise Abdullah Yüce’nin ölümsüz esleri olan Bu ne sevgi ah, bu ne ızdırap”, Söyle bana doktor”, Hiç mi gülmeyecek benim de yüzüm” isimli şarkıları ve diğer eserleri Eyüp Sesleri Topluluğu tarafından seslendirildi. Program yeni kuşakların sanatçıyı tanımasına olanak verirken, sevenlerine de duygu dolu dakikalar yaşattı.

Haber: Erol Eftekin