Acil Hayat Butonu İle Kimsesiz Yaşlılarımız Güvende

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kişiye özel belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda yalnız yaşayan hasta ve engelli vatandaşlarımız, Hayat Kurtaran Buton ile acil durumlarda tek bir tuşa basarak Belediyemizden yardım talep edebilecek.

 

Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında geliştirilen projeyle, yalnız yaşayan yaşlı bireylerin evlerine akıllı takip ve çağrı sistemi kuruluyor. Bu sistem ile vatandaşlar, acil durumlarda yanında taşıdıkları butona basarak belediyeden 7/24 hizmet alabiliyor. 

 

Acil Hayat Butonu ile  vatandaşlarımızın adres ve konum bilgileri çağrı merkezimize ulaşıyor. Kablosuz bağlantı teknolojisiyle telefon çevirme zahmetini ortadan kaldıran uygulamada, çağrı merkezimize ulaşan yardım ikazı sonucu Belediye ekipleri, ambulans ile birlikte harekete geçerek ihtiyaç sahiplerinin bulunduğu eve gidiyor. 

 

Ayrıca kimsesiz yaşlı vatandaşlarımız, tek tuşla çağrı merkezine bağlanarak sesli görüşme de yapabiliyor. 60 yaş ve üstü kimsesiz yaşlılarımızın faydalanabileceği bu hizmet ile Belediyemiz, ihtiyaç halinde tüm vatandaşlarımızın imdadına yetişmeyi hedefliyor. 

Bu sistem ile kimsesiz yaşlılarımız, kendilerini daha güvende hissedecek ve gündelik hayatları kolaylaşacak.