Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz Adaylığını Açıkladı.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

 

Öz, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken 100 bin imzayı bulacaklarını ifade ederek adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

 

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün adaylığı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle oldu:

"Allah nasip eder ve sizlerde uygun görürseniz 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayıyım. Değerli vatandaşlarım, belki Vecdet Öz ismini ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Devlette uzun yıllar önemli görevler yapmış devleti ve ülke yönetimini iyi bilen, uluslararası deneyime sahip, ülkenin mevcut sorunlarına son derece vakıf olan deneyimli bir kardeşinizim. Sağlık bakanlığında uzun yıllar bölge müdürü, müsteşar yrd ve müsteşar vekili olarak görev yapmış eski bir bürokratım, aynı zamanda İstanbul Üniversitesinde uzun yıllar bölüm başkanlığı yapmış yine eski bir Adli Tıp hocasıyım.

 

Şu anda ise 1980 askeri darbesiyle kapatılan ancak 12 Eylül 2015 senesinde yeniden kurduğumuz ve Türkiye’nin heryerinde teşkilatlanmış 132 bin gerçek üyesi bulunan Adalet Partisinin genel başkanıyım. Allah nasip ederse bundan sonra daha sık birlikte olacağız ve bu ülkede sizlere reva görülen makus kaderi hep birlikte değiştireceğiz.

 

Hatırlayacak olursanız sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıllarda Dünyayı tekeline alıp insanlığın kaderiyle oynayan beş ülke için Dünya beşten büyüktür demişti...! Şimdi bende aynı sözü Türkiye için söylüyor ve Türkiye beşten büyüktür diyorum. Bu ülkede yıllardır kısır bir siyasi döngü içine girmiştir ve alternatif bir siyasete ihtiyaç vardır. Bu millet çekişen, tartışan, çemkiren, kavga eden, halkı yok sayıp hep kendinden bahseden siyasetten bıkmış, usanmıştır.

 

Bu ülkeyi yönetenlerin artık ülkede kendilerinin dışında yaşam mücadelesi veren birilerininde olduğunu hatırlama vakti gelmiştir. İnşallah sizlerle birlikte buna vesile olmak için yola çıktık. Unutmayın 24 Haziran seçimi aslında tarihi bir fırsattır. Belki fırtınanın yönünü değiştirmeye gücünüz yetmeyebilir ama geminin yönünü değiştirip fırtınadan kurtulmak elinizdedir. Bunun için ise sadece beş gününüz vardır. Gelin hep birlikte 4 Mayıs sabahı yola koyulalım ve 9 Mayıs Çarşamba akşamına kadar makus kaderimizi değiştirelim. Lütfen 4 Mayıs sabahı kimliğinizi yanınıza alın, bağlı bulunduğunuz ilçe seçim kuruluna gidin, Cumhurbaşkanlığı aday listesinde Dr Vecdet Öz için imzanızı verin, bunun karşılığında size verilen belgeyi cebinize koyun ve 5 dakika içinde ülkenin ve evlatlarınızın kaderini değiştirin.

 

Sonra ülke nasıl yönetilir, seviyeli ve ölçülü siyaset nasıl yapılır, ülke nasıl kalkınır, uluslararası itibarımız nasıl artar hepbirlikte görün.. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."