Adnan Menderes'e Hükümet Programı ile Anma

Adnan Menderes ve Arkadaşları idamlarının 53. yılında anıt mezarda anıldı...

Anıtmezar’da düzenlenen anma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adnan Menderes’in gelini Ümran Menderes ve vatandaşlar katıldılar.

Daha önceki yıllarda Süleyman Soylu ve bir grup Demokrat Partili'nin andığı Adnan Menderes, Soylu'nun Ak Parti'ye geçişinden sonra hükümet programı ile anılmaya başlandı. Anma programında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualar yapıldıktan sonra protokol konuşmaları oldu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada “Menderes’i anlatmaya kelimeler yetmez. Bu destanı millet 53 senedir kutsal bir emanet gibi taşıyor. Gencecik insanlar Menderes deyince heyecanlanıyor. Bu milletin adamı bütün hatırasıyla, manasıyla yaşıyor. Menderes ölmediği gibi tam yarım asırdır kendinden sonraki siyasi hayatı belirlemiş, kendinden sonra millete hizmet edecek olanları, siyasi yol haritasını belirlemiş, bu aziz millete emanet emiştir” dedi.

Ak Parti Gaziosmanpaşa Teşkilatı'da anma programına yönetim olarak aktif katılım sağladı.