AGD Mekke’nin Fethinin 1384. Yılını Kutladı.

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezinde gerçekleştirilen geceye  Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkan yardımcısı Yunus Genç, Saadet Partisi İl Başkan yardımcısı Bilal Ay, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Recep Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri, ESDER Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsa Maden Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkan yardımcısı Mustafa Sultan Türk, Gimder  Başkan yardımcısı Fazlı Karabacak, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

Kurra Hafız Adem BAŞER’in muhteşem Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet KOÇ,  yılbaşı kutlamasının yapıldığı bu gecenin aynı zamanda Mekke’nin fethinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bu gecenin eğlenceden öte İslam tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Yılbaşı kutlamalarına karşı olduklarını ifade eden KOÇ, “İçinde bulunduğumuz zaman diliminde yeryüzünün en çok neye ihtiyacı vardır diye sorulsa elbette verilecek ilk cevap, yeryüzünün Hazreti Muhammed Mustafa’nın ahlakına ihtiyacı vardır olacaktır. Bu gece Anadolu Gençlik Derneğimiz 81 şubemizde 600’ü aşkın noktada Mekke’nin Fethi programları düzenliyor. Öte yandan fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda yine bu gece adına yılbaşı kutlaması denilen bir sapkınlık yaşanıyor. Alkol ve uyuşturucu tüketiminin tavan yaptığı bir kutlamanın masumiyetinden kim bahsedebilir? Kalplerdeki Merhametin yitirildiği bir kutlamanın masumiyetinden kim bahsedebilir? Ahlaktan yoksun sofraların bereketi mi olur? Bu kutlamaların kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya dönük bir tarafı mı var? Elbette biz bu kutlamaları reddediyoruz” dedi.

Anadolu Gençlik Gaziosmanpaşa Şubesi Öğrencileri tarafından hazırlanan ve sunulan; şiir, skeç, ilahi ve marşlar katılımcılar tarafından büyük beğeni ve alkış aldı. Tanıtım sinevizyonları ve Mekke’nin Fethi özel kum sanatı ise farklı bir güzellik katan geceye son olarak Danimarka IGMG Teşkilatından Gaziosmanpaşa AGD için özel davetle gelen Fatih AKSAY Hocaefendi gecenin anlam ve önemine binaen yaptığı sohbette şunları dile getirdi:

“FETİH KİLİTLİ KALPLERİ AÇMAK DEMEKTİR”

 “Mekke’nin Fethi ile Müslümanlar tarafından en büyük zafer kazanıldı. Efendimiz’e hayatı boyunca en büyük zulümleri yapan insanların hepsi teslim olmuş, O’nun karşısında ‘tir tir titrerlerken’, Efendimiz intikam duygusu ile hareket etmemiş. Hatta adalet gereği her türlü cezayı verme durumunda iken onların hepsini affetmiş. Hatta Uhud Savaşı’nda kendi öz amcası Hazreti Hamza’nın ciğerini çiğneyen insanı dahi affetmiştir. Mekke’nin Fethi’ni anlatırken unutmamamız gereken bir diğer şehir de Kudüs’tür. Elbette burada zeytinyağı bir semboldür. Mekke’nin Fethinin yeni bir yıldönümündeyiz. Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kapıları, kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara ‘la ilahe’ demektir. Fetih, kula kulağa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere ‘hayır’ diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır. Fetih izzet ve şerefle bütün insanları tanıştırma mücahedesidir. Bu kutlu gayede karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücahede etmektir” diye konuşmasını sonlandırdı.