Ahmet Çarkçı: Yeni Mahalle için yeni döneme hazırım.

Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Çarkçı'yı editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Muhtar Ahmet Çarkçı, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olduğunu söyledi.  Yeni Mahalle'de yapımı devam eden hizmetlerin olduğunu söyleyen Çarkçı, editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

Vatandaşlara hizmet için aracı oluyoruz.

Muhtarlıklar olarak millete hizmet noktasında aracı oluyoruz. Daha fazla yetkilerimiz olsa, hizmetler daha sağlıklı ve kontrollü olur. Muhtarlıkların yetkisi artırılmalı. Yani denetim, ceza kesme gibi yetkilerimiz olmalı. Mahallede yarım kalana, eksik olan işleri denetleyip, müeyyide uygulama yetkilerimiz olsa işler daha iyi yürür.

 

Muhtarlıkta ilk dönemimi bitiriyorum. Bu dönemde kurumlarımızla diyalog halinde mahallemize bazı hizmetler kazandırmaya aracılık yaptık. Mahallemizin bazı kazanımları ve yeni dönemde mahalle halkımızın bazı beklentileri ise şöyle:

 

Mahallemizin yarısında elektrik kabloları yer altına alındı. Kalan yarısını da önümüzdeki dönem yer altına aldırmak için görüşmelerimiz sürüyor.  Eski, çürük direkler bu yer altına alma işi ile ortadan kalkacak.

 

Sokak lambaları değişerek, yeni lambalar ile daha aydınlık bir mahalle haline dönüşüyoruz.

 

Yeni dönemde içinde kapalı pazar yeri bulunan spor kompleksimizin açılması ile içinde Salı Pazarı ve Pazartesi Pazarı kalkınca trafikte ve mahallede bir rahatlama olacak.

 

Paşa Cami Kur'an kursu önünde bulunan trafo kaldırılırsa iyi olur.

 

Küçükköy Meydan trafiği ile ilgili bir çalışma yapmak gerekiyor.

 

İSKİ ile ilgili olarak sadece bir noktada elektrik direğinin kalkmamasından dolayı sorun yaşanıyor. Elektrik idaresi direğin yerini değiştirirse, su basma riski olan yerimiz rahatlayacak.

 

Yollarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Birkaç noktada yapılması gereken yer var.

 

Park eksiğimiz var. Yeni dönemde Cebeci1 Parkı yapılıp, aydınlatılması iyi olur.

 

Genel anlamda hizmetleri alıyoruz.

 

Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çalışmaların yapılmasını ve bitmesini bekliyoruz.

 

Eğitim konusunda Kız Meslek Lisesi yıkılıp yeniden yapılacak. Bu yapım sırasında bir taşınma dolayısı ile okullarımız ve velilerimiz sıkıntı yaşayacak ama sonuçta iyi olacak.

 

Küçükköy Merkez Cami kenarında bulunan İSPARK'ta iki katın sadece bir katı otopark olarak kullanılıyor. Bu otoparkın diğer katının kullanıma açılması için bir engel kalmadığı görülüyor. Temizlenip, hizmete alınması yerinde olur.

 

ASM'de ilginç durum!

Aile sağlığı merkezi ile ilgili ilginç bir sıkıntımız bulunuyor. İki tane merkezimizde 11 doktorumuz var. Yani mahallemizde 4'er bin kişiye 1 doktor düşüyor. Fakat bu merkezlere farklı mahallelerden insanlar kayıtlı görülüyor. Yeni Mahalle'de oturan bir kişide başka mahalledeki ASM'ye kayıtlı görülüyor. Bazı vatandaşlarımızı kapısının önündeki ASM'ye değil, başka mahalledeki ASM'ye gitmek durumunda kalıyor. Bu adres güncellemelerinin yeniden yapılması gerekiyor.

 

40 bin nüfusumuz var.

"Yeni Mahalle’de 40 bin nüfusumuz, 30 bin civarında seçmenimiz var.  2014 muhtarlık seçimlerinde 8 aday vardı. 7.400 oy alarak muhtar seçildim.  Yeni dönemde oy hedefi koymadım. Çalışıyoruz, milletimiz ne takdir ederse odur.

İkinci dönemim için vatandaşlarımızın teveccühü ile yeniden adayım.