Ahmet Mert 40. Yıla Doğru Gidiyor...

Gaziosmanpaşa'da en uzun süre muhtarlık yapan isim Ahmet Mert.

 

Gaziosmanpaşa Merkez Mahalle Muhtarı Ahmet Mert'i editörümüz Ali Şükrü Kara ziyaret etti.

 

Muhtar Ahmet Mert, 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı. Merkez Mahalle Muhtarı Mert, editörümüz Kara'ya şöyle konuştu:

 

35 yıldır muhtarım.

1981 Kasım ayında askerden teskere alıp geldikten sonra Merkez Mahalle Muhtarlığı'nda Muhtar Orhan Akçavdar'ın yanında iki yıl çalıştım.  İki yıl sonra yapılan muhtarlık seçimlerinde kendileri ve mahalle halkı beni aday gösterdi. Ve o gün bugündür muhtarım.

 

Şu anda 7. dönem ve 35. yılım bitiyor. İki yılda çalışma dönemi eklersek 37 yıldır muhtarlıktayım. Şimdi 8. dönemim için yeniden adayım.

 

Mahalle halkımın teveccühü ile seçiliyorum. Geçen seçimlerde başka aday yoktu. Bu seçimlerde de henüz aday çıkmadı. Mahalle halkımı seviyorum. Onlardan isteğim sandığa gelsinler, oylarını kullansınlar.

 

42 bin nüfus, 21 bin seçmenimiz var.

 

Mahallemizde 42 bin civarında nüfus ve şu anda 21.198 seçmen var.  Mahallenin demografik yapının yüzde dokasnı göçmen ağırlıklı.  Mahalleme hizmet etmeyi seviyorum. 365 gün muhtarlık yapıyorum. Seçimden seçime çalışmıyorum.  Kurumlarla diyalog halinde mahallemize hizmete devam ediyoruz.

 

Mahallemizde bu dönemde yapılan hizmetlerin bazıları şöyle oldu:

 

Mahallede elektrik kablolarının üçte biri yer altına alındı. Yeni Hükümet Konağının yapımına başlandı. Gaziosmanpaşa Stadı'nın olduğu yere spor sahası, pazar yeri, otoparklı çok amaçlı tesis inşaatı başladı. 2 ASM hizmete devam ediyor. Mahallemizde büyük özel hastaneler bulunuyor.

 

Mahallemizde önümüzdeki dönem yapılması istenen hizmetler ise şöyle:

Elektrik kablolarının yer altına alınması devam edecek. Bursa mahallesi bölgesinde yeni planlarda okul yeri ayrıldı. Yapılması bekleniyor. Ana arterlerde otoparklanmalar yapılmaz ise trafik sıkışıklığı azalacak. Minibüsler aklına gelen her yerde değil, belli duraklar konularak oralarda yolcu indirip bindirmesi trafiği rahatlatır