Ahmet Özen: Afet Allah’tan gelir ama kul tedbir almalı

MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Özen, dün İstanbul’u esir alan şiddetli yağmur ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Başkan Özen açıklamasında şunlara değindi:

 

“İstanbul dün büyük bir yağmur afetine maruz kaldı. Yağmurun afete dönüşmesi tedbir almayan belediyelerden kaynaklandı. Özellikle İBB altyapı, su kanalizasyon konusunda sınıfta kaldı. Dere yataklarını imara açıp, dar bırakılan su kanalları yağan yağmuru taşıyamadı. Yollar, duraklar, geçitler ve hatta metro istasyonları bile sular altında kaldı.

 

İstanbul adeta Kanal İstanbul’a döndü. İstanbul’un ağabeyi Kadir Topbaş, Venedik’e gidemeyen İstanbullulara adeta Venedik’i getirdi. Onlarca araç sular altında kaldı, insanlar yüzerek canını kurtarmaya çalıştı.

 

Afet Allah’tan gelir ama afet öncesi bazı tedbirler sıkıntının büyümesini önler. Afet sonrası da yapılacak çalışmalar sıkıntıyı çözer. Fakat İstanbul’da bu konuda yetersiz kalındı.

 

İstanbul’da insan yoğunluğunu, yapılaşmayı artıran İBB Başkanı Topbaş; yolları dahi tam yapamadığı, her gün trafik çilesi çekiliyor. Bunun yanında yağan yağmurda altyapı ile ilgili hiçbir çalışmanın olmadığı da ortaya çıktı. İşin acı tarafı birkaç yıl önce aynı sel felaketi olan İstanbul’da hayatlar kaybolmuştu. Bu sefer can kaybı olmadı ama geçmişten ders çıkartılmadığı, çalışma yapılmadığı da ortada…

 

Bu koltuklar vebal isteyen koltuklardır, aldığınız sorumlulukları yerine getirme koltuklarıdır.  Bu millet hakkını bu dünyada alamazsa, yarın öbür dünyada mutlaka alacaktır. Milletten aldığınız yetkiyi, millete faydalı işlerde kullanınız. Yoksa kul hakkını iki cihanda da yakanıza yapışır.”