Ahmet Özen: AKP, MHP’nin gerçeklerini geç gördü

MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Özen, gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu. 

MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinin artık yürütülemeyeceği yönünde yaptığı açıklamalar üzerine bir değerlendirmede bulundu. 

Başkan Özen, “MHP Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli yıllardır çözüm sürecin, çözülme süreci olduğunu ifade ediyor. Terör örgütleri ile görüşmelerin doğru olmadığını, teröristlerle pazarlıkların da olmayacağını söylüyor. MHP olarak teröristlerle müzakere değil, mücadele edilmesi gerektiğinin vurgusunu her zaman yaptık. AKP’nin buna rağmen terör grupları ile çözüm süreci adı altında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiği görülüyor. 

Sayın Erdoğan, AKP genel başkanı iken partisine oy devşirildiği sürece bu süreci sürdürmüş, son seçimlerde AKP bu kesimlerden gerekli oyu alamadığı için çözüm sürecini bitirmeye kalktığı öngörülüyor. Kamuoyunda oluşan algı şudur ki, çözüm süreci denilen süreç ülke menfaatleri için değil, parti menfaatleri için yürütülüyormuş. 

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli her konuşmasında çözüm sürecinin ülkeye ihanet süreci olduğunun altını çizdi. Buna rağmen teröristlere sınırda karşılama yapıldı. Bazı terör grupları Irak’tan bizim askerlerimizin kontrolünde ve topraklarımızdan konvoyla Suriye’ye geçtiler. Milletimiz AKP hükümetinin yaptığı bu hareketleri seyretti. Şimdi konvoyla geçen o terörist gruplara uçaklarla bomba yağdırılıyor. Bunlar, AKP hükümetinin sınırda karşıladığı, konvoyla geçirdiği zaman da teröristti, şimdi de terörist. 

Halkımız artık AKP’nin gerçeklerini görmeli. Ülke bütünlüğüne ve ülke insanına verdiği zararlar ortadadır. Bu ülkenin MHP’nin birleştirici ve kardeşlik politikalarına ihtiyacı vardır. 

Liderimiz Devlet Bahçeli’nin bugün ne kadar büyük bir devlet adamı olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Devlet yönetmek AKP’’nin yaptığı gibi yap-boz şeklinde olmamalıdır. Liderimiz Bahçeli’nin duruşu gibi, zamanla ortaya çıkan gerçekler ışığında millet yararına devlet politikaların devam ettirilmesi yönünde olmalıdır." Şeklinde konuştu.