Ahmet Özen: Gaziosmanpaşa'da Güven Erozyonu Var.

MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Özen, Kentsel Dönüşüm sürecinde ilçede yaşanan son olaylarla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Başkan Özen kentsel dönüşüm  sürecinin yanlış işlediğini ifade ederek "Gaziosmanpaşa'da yaşayan vatandaşların, derneklerin, meslek kuruluşlarının görüşleri alınmadan bir kentsel dönüşüm sürecine gidildi. İnsan faktörü hesap edilmeden başlatılan süreç, bugünlerde Gaziosmanpaşalı vatandaşlarımızın üzerine kara bulut gibi çöktü. Belediye tarafından evleri yıkılıp yen evini bekleyen yüzlerce mağdur vatandaş oluştu. Ve evleri yıkılmak istenen binlerce vatandaşımızda tedirgin! Ben yaptım oldu mantığı ile yürütülen süreçte, insan faktörü ile karşılaşan belediye yanlıştan dönmeli. İnsanları dinlemeli. Büyük metrajlı rantsal paylaşımlar yerine; ada bazlı yerel müteahhitlerin iş yapacağı, yerel insanların kabullenebileceği projeler uygulanmalı" dedi.

Gelinen noktada Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin güven erozyonuna uğradığını işaret eden Başkan Özen, "Gaziosmanpaşalı vatandaşlarımız yıllardır oyalanmaktadır. Evleri yıkılan ortada kalan ve evleri yıkılmak istenen vatandaşlarımız artık Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne güven duymamaktadır. Yıllardır iyi olacak diye sesi çıkartmayan hemşerilerimiz, artık umudunu yitirmiş ve hak kaybına uğrayacağına inanmaktadır. Bunun en belirgin örneği, son yapılan master planlara bin civarında Gaziosmanpaşalı hemşerimiz Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne giderek itiraz etmesi gösterilebilir. Ve bu itirazlarla yetinmeyen Gaziosmanpaşalı hemşerilerimiz mahkemeye gidiyor. 10 Haziran'a kadar süresi olan mahkemeye başvurularda da yüzlerce itirazın olması içten bile değil. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında vatandaşları salondan dışarı çıkartmak istediği iddiaları da inşallah iddiadan ibarettir. Hakkını arayan hiç bir vatandaş örselenmemelidir.

Aslında bir süredir yaşanan olaylar vatandaşın Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne güvenmediği, belediyenin iyi yönetilmediği ve halk nazarında güven erozyonuna uğradığının işaretidir. Ülkede ise iktidar güven erozyonuna uğramıştır. Bir söyledikleri, diğerine uymuyor. Halkımız iktidara olan güveni dip yapmıştır.  İşte bu yüzden MHP’ye büyük bir ilgi var. Halkımız güvenli liman olarak MHP’yi görmektedir. İstikrarı MHP’de gören halkımız partimize destek vermektedir. " Şeklinde konuştu.

İstanbul Mitingi ile ilgili konuşan Başkan Özen, “Bütün engelleme çalışmalarına rağmen MHP’nin yükselişi sürüyor. Bu yükselişi engellemek için İstanbul Kazlıçeşme’de yapılacak olan mitingimizi de engellemeye çalıştılar. Ama başarılı olamadılar. Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat: 16:00'da Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda İstanbul Mitingi gerçekleştirecek. Bu mitingimize Gaziosmanpaşa’dan da onlarca otobüsle katılacağız. Mitingimize gitmek için bize başvuran vatandaşlarımızın yanında, kendi imkanları ile gideceğini ifade eden yüzlerce Gaziosmanpaşalı hemşerimiz var” dedi.