Ahmet Özen'den darbe kalkışması ve Devlet Bahçeli açıklaması.

MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Özen, yaşanan darbe girişimi ile ilgili olarak “MHP olarak ülkemizde Cumhuriyet değerlerine ve demokrasiye yönelik her türlü saldırının önünde duran bir partiyiz. Cuma akşamı yaşanan demokrasi dışı darbe kalkışmasını şiddetle kınıyoruz. Bu olaylarda ölenlerin ailelerine sabır dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. MHP olarak yaşanan bu olayın siyasi istismar konusu yapılmaması gerektiğine inanıyoruz. Demokratik tepkimizi koyuyoruz ama şu anda teşkilatımızın düzenlediği hiçbir yürüyüş ve organizasyon yoktur. Başını ülkücülerin çekmediği hiç bir organizasyon da yer almayacağız. Liderimiz Devlet Bahçeli geçmişte de bugünde devlet adamının yapması gereken uyarıları yapıyor.” Şeklinde konuştu.

Başkan Özen, “MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugün terör örgütü diye tabir edilen gruplar hakkında eleştiri getirdiğinde, AKP’nin cemaatin siyasi ihanetlerine destek vermemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğunda ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

İşte halen daha çeşitli medya arşivlerinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında liderimiz Devlet Bahçeli’ye verdiği cevap şöyle idi: ‘MHP’nin bir defa Hocaefendi’ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. Çok çirkin bir şey. Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli ile mi uğraşacak? Bir defa onun bulunduğu makam, meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Çok çirkin, çok ayıp. Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum. Burada Bahçeli’nin kendisini çek etmesi, kendiyle uğraşması lazım. Ben inanıyorum ki aklıselim sahibi ülkücü kardeşlerim de bunun bu yaptıklarından ciddi manada rahatsızlar. Böyle bir yaklaşım olmaz. İhanet derecesinde.’

Günü kurtarmak için siyaset yapmak ayrı bir şeydir. Devlet adamı olmak, devletin ve milletin yarınlarını düşünmek ayrı bir şeydir. Bu devletin ve milletin hakikaten Devlet Bahçeli gibi bir devlet başkanına ihtiyacı var.” Şeklinde konuştu.