Ak Parti'de istifa sesleri yükseliyor!

AK Parti'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu ile birlikte eski milletvekillerinden Abdullah Başçı, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Feramuz Üstün ile eski il başkanlarından Nedim Yamalı ve Selim Temurci ile beraber AKP'den iki eski milletvekili daha istifa etti.

 

AKP'de son yaşanan gelişmeleri gerekçe gösteren ve AKP'den istifa eden diğer bir isim ise eski Konya milletvekili Ömer Ünal ve eski Ağrı milletvekili Cesim Gökçe oldu.

 

İstifalarla ilgili olarak yerelde henüz bir hareketlenme görülmüyor. istifaların ve yeni parti kurma çalışmalarının henüz yerelde etkili olmadığı gözleniyor. Bazı isimler ise bekle gör yaklaşımındalar. Hangi ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri kimlerle hareket edecek.

 

Abdullah Gül zaten partiye üye değildi, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu istifa ettiler. Davutoğlu ise ihracı istenince istifa etmek durumunda kaldı.

 

Bu üçlü bir araya gelip parti kurabilecek mi?

İstifayı zor eden, aylardır bir arpa boyu yol alamayan bu üçlü ne yapacak belirsiz! Bu üçlü parti kursa bile siyasi senaryolar konuşulmaya başlanıyor.

 

Ak Parti'den kaçan oylar CHP ve İyi Parti gibi millet ittifakı cephesine gidiyor. Ak Parti'den ayrılan bu grup oyların millet ittifakına gitmesini önleyerek, kendilerinde toplamaya çalışacak. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül önerilecek veya Recep Tayyip Erdoğan desteklenecek.