Ak Parti'de Kongre Öncesi 10 Yeni Kural Geldi

AK Parti, 6. Olağan Kongre süreci için “akkongreler.com” adresli web sitesi kurarak kuralları, sloganları ve tanıtım materyallerini burada yayınladı.

 

İşte AK Parti'nin 10 yeni kuralı:

1- Kurumsal kimlik uyarısı: İl, ilçe ve belde kongrelerinde kullanılacak dokümanlar, renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından uyumlu olmak zorundadır. Fotoğraflar, AK Parti kurumsal kimliğine uygun olmalıdır.


2- Reklamlar 5 gün önceden yayında olacak: Açık hava ilanları kongreden bir hafta önce, TV, radyo ve internet reklamları en az 5 gün önce, gazete reklamları ise 3 gün önce yayında olmalıdır.


3-  Müzik standardı geldi: Kongrelerde AK Parti’nin belirlemiş olduğu müzikler kullanılmalı.


4- Yerel medyaya önem verilecek: Yerel medya doğru ve etkin bir şekilde kullanılmalıdır. Partimizin, farklı anlamlara yol açabilecek düşünceleri dile getirmemesi açısından, verilecek mesajların tek bir ağızdan çıkmasına ve bu açıklamaları yapacak olanların partide yetkili kişiler olmasına dikkat edilmelidir.


5- Gürültü kirliliği oluşmasın: Kongreler esnasında önceden belirlenmiş müzikler ve anonslar kullanılırken, gürültü kirliliği oluşturmamaya özen gösterilmelidir.


6- Seçmen profiline göre promosyon: Promosyonlar yasal çerçeveler içerisinde kullanılmalı ve seçmen profili dikkate alınarak cinsiyet ve yaş gruplarına göre sınıflandırılmalıdır.


7- Kanaat önderleri ile iletişim kurun: AK Parti teşkilatı, kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Bu o bölgedeki insanların beklentilerini daha iyi anlamaya yardımcı olacaktır.


8- Polemikten uzak durun: Sosyal medya manipülasyona açık olduğundan, teşkilatlar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken kılavuzdaki ilgili açıklamalara dikkat etmeli, polemiğe girmemeli.

 

9- Sonuçları basın aracılığı ile duyurun: Kongre sonuçları belli olduktan sonra yeni başkan ve ekibinin tanıtılması amacıyla gazete ilanı ve basın bülteni yayınlanacaktır.


10- Birliktelik mesajı: Kongre esnasında tüm teşkilatın ‘Birlik ve Beraberlik’ mesajı vermesi toplumun algısı için çok önemlidir. Bu yüzden yeni başkan ve eski başkanlar birlikte sahneye çıkmalı, tüm teşkilat samimi bir görüntü vermelidir.