Ak Parti'de Kongre Tarihi Belirlendi.

Ak Parti İstanbul'da ilçe kongrelerine hafta sonu başladı.

 

Devam eden veya daha önce görevlendirme yapılan ilçe başknalıklarında kongreler yapılıyor.  Görevden alındığı belirtilen diğer ilçelerde ise kongre tarihleri belirlendi ama işaret edilen başkan adayı henüz açıklanmadı.

 

Ak Parti ilçe kongrelerinde ilginç bir tarih süreci yaşanıyor. Edinilen bilgiye göre; Gaziosmanpaşa kongresi için teşkilatlara gönderilen mesajda kongre tarihi 13 Nisan 2018 Cuma saat 15:00 Gaziosmanpaşa...

 

Ak Parti bu tarihte kongre yaparsa bir ilk daha gerçekleşecek. İlk defa hafta içi ve öğleden sonra kongre başlayacak. Muhtemelen takvim yetişmediği için diğer bazı ilçelerde de böyle bir takvim olacak.

 

Ak Parti Gaziosmanpaşa'da da kongre tarihi belirlenmesine karşın, ilçe başkan adayı konusunda bir isim işaret edilmedi.  Başkan olmak isteyenler talep açtı, bekliyor. Görev verildiğinde ortaya çıkacak.  Fakat görev verilmeyenler, aday olmak isterlerse zaman az kaldığından kongrede aday olarak çalışmaya zaman bulamayacak.

 

Zaten Ak Parti'de bir isim açıklandıktan sonra, aday olma geleneği pek bulunmuyor. Gaziosmanpaşa'da ise adı geçen isimler arasında aday olacak bir isimde görülmüyor.

 

Diğer ilçelerin kongre tarihleri ise şöyle oldu:

Bayrampaşa 30 Mart 2018 Cuma
Esenler 1 Nisan 2018 Pazar
Eyüp 13 Nisan 2018 Cuma
Fatih 14 Nisan 2018 Cumartesi
Gaziosmanpaşa 13 Nisan 2018 Cuma
Kağıthane 1 Nisan 2018 Pazar
Sultangazi 30 Mart 2018 Cuma
Zeytinburnu 13 Nisan 2018  Cuma