AK Parti İstanbul'da Bayram Şenocak dönemi sona erdi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle oldu:

 

"24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum. Liderimiz SayınRecep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için Durmak Yok Yola Devam!"

 

Bu açıklamalarla birlikte il kongresinde aday olarak Osman Nuri Kabaktepe ismi konuşulmaya başlandı.

 

Osman Nuri Kabaktepe siyasi ve sosyal künyesi şöyle:

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı. İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.  2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

 

Ordulu olan Numan Kurtulmuş gibi, Kabaktepe'de Ordulu ve Saadet Partisi kökenli...

 

 

Daha önce yayınladığımız haberimizde Bayram Şenocak ve teşkilatlarla ilgili değerlendirmemiz şöyle olmuştu:

 

İstanbul'a Ak Parti İl Başkanlığı yapan Bayram Şenocak, Avcılar'da ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak seçim kaybetti.

 

Daha sonra İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Bayram Şenocak, 2019 yılında da İBB seçimlerini iki kez kaybeden il başkanı oldu.

 

Şenocak döneminde İstanbul ilçelerinde yönetim ve özellikle mahalle başkanlıklarında büyük değişim yaşandı.

 

Örneğin Serkan Acar'ın ilçe başkanı olduğu Gaziosmanpaşa'da 16 mahalle başkanının tamamı değişti.  Bu değişimden sonra süreç içinde 6 mahalle başkanı da görevinden istifa etti. Belediye de çalışanların mahalle başkanı olamayacağı kuralı ise bu istifalar sonrası delindi, belediyede çalışanlar mahalle başkanlıklarına getirildi.


Böylelikle Gaziosmanpaşa'da iki yıl içerisinde 16 mahalle başkanlığı 22 kez değişmiş oldu.


Yazacak çok şey olabilir ama çok fazla anlamı yok!

 

Gaziosmanpaşa özelinde yaşanan kırılganlıklar İstanbul genelinde yok değil.

 

Kaybedilen İBB seçimleri, teşkilatlardaki eksik yapılanmalar, özellikle salgın sürecinde milletle hem hal olunma noktasında yetersiz kalınması...

 

İstanbul'da 39 kalesinden, 22'sini kaybediyor gibi görülen Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ında gözden geçirilmesini gerekiyor gibi...