Ak Parti'de Değişim Başlayacak!

Ak Parti'de kongre süreci başlayacak...

Referandum sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'ye dönüş yolu açıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın kongreler zamanında yapılacak söylemine karşın; 21 Mayıs'ta Olağanüstü kongre kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrede Ak Parti'ye yeniden genel başkan olacak.

Asıl süreç bu tarihten sonra başlıyor.

Ak Parti 21 Mayıs'tan sonra zaten olağan kongre sürecine giriyor. Önce acil görevden alınması gereken il ve ilçe yönetimleri istifa ettirilerek yerine yeni yönetim atanıp kongreye gidilebilir. Bunun sayısı çok fazla olmayabilir. Sonra Ak Parti eskiden nasıl kongreye gidiyorsa aynı şekilde devam edilecek. İlçe başkanlığı için görev verilenler listelerini büyük ihtimalle genel merkezle istişareli yapacak. Çünkü ilçe kongrelerinden sonra değişecek il başkanları da olabilir. İlçe kongrelerinin ardından aynı şekilde il kongreleri yapılacak.

Ak Parti'nin bölgedeki ilçe başkanları arasında değişim riski olarak sırama yaptığımızda; Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa şeklinde olduğu görülüyor. Fakat ilçe başkanları kalsa bile Ak Parti geleneğinde yönetimin yarısı değişime uğruyor.

Bu arada belediyelerde değişim yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu olarak devam ediyor. Parti içinden ziyade kamuoyunu da yakından ilgilendiren bu konuda yumuşak geçiş olabilir. Görevden el çektirilecek olanlar yerel seçimlerde aday yapılmayarak kenara ayrılabilir. Fakat Kadir Topbaş gibi aday olmayacağını açıklayan ve yıpranan bir isimi yerel seçimlere kadar tutmak ne kadar doğru olur bilinmez!