Ak Parti'de rekor bu sefer Gaziosmanpaşa'da

Ak Parti ve Belediye'nin ortak çalışması rekor getirdi...

1 Kasım Genel Seçimleri çalışanların, çok çalışanların zaferi ile sonuçlandı. Tepede belki rüzgar geldi ama yerelde oy yükselişleri farklılıklar gösterdi. Yerelde ki farklılıklar, yerel unsurların koordineli ve çok çalışmasına bağlı olduğu gözleniyor.

Bölgemizdeki 4 ilçenin seçim sonuçları değelendirmesi şöyle oldu:

    İlçe         1 Kasım Sonucu        7 Haziran Sonucu    Artış Fark      Artış Oran   Gaziosmanpaşa   175 Bin -  % 57  132 Bin - % 47   43 Bin  % 10 Bayrampaşa    97 Bin -   % 55  72  Bin - % 45   25 Bin  % 10 Sultangazi  182 Bin -   % 60  140 Bin - % 51   42 Bin   % 9 Eyüp  118 Bin -   % 49    89 Bin - % 41   26 Bin   % 8

Gaziosmanpaşa İstanbul Şampiyonu...

İstanbul genelinde ise en yüksek oranda oy artışı % 13 ile Arnavutköy'de oldu. Fakat, oy sayısı olarak artık 23 Bin'de kaldı. Bağcılar'da ise oy sayısı 59 Bin arttı ama artış oranı % 9'da kaldı. Bu durumda Gaziosmanpaşa'nın İstanbul genelinde birinci olduğu söylenebilir. Bazı yorumlara göre ikinci olduğu da söylenebilir. Ama Gaziosmanpaşa'nın İstanbul'da zirvede olduğu kesin.

Gaziosmanpaşa'da bu başarının altında Ak Parti teşkilatı ile belediye riyasetinin uyumlu çalışmasının olduğu gözleniyor. Ak Parti Teşkilatı'nda Başkan Şahin Pirdal ve ekibi sürekli sahada, ziyaretlerde ve toplantılarda bulundu. Başkan Pirdal ise bir kişi ikna edip oy kazanabilmek için sokakta bir vatandaşla dakikalarca görüştüğü gözlendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde ise Başkan Hasan Tahsin Usta'nın oluşturduğu ekip, yaptığı programlarla sürekli sahada yer aldı. Başkan Usta, yetişemediği noktalara görevlendirdiği başkan yardımcıları aracılığı ile ulaştığı gözlendi. Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu'na bağlı bazı birim müdürleri ev ve esnaf ziyaretlerinde sürekli sahada yer aldılar. 

Daha çok Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan birim müdürleri, bilgi evlerinde devam eden öğrencilerin ailelerine yönelik olarak 2 Bin ev ziyareti gerçekleştirdi. Aşevi'nden yardım alan Bin aile, meclis üyeleri tarafından tek tek yeniden ziyaret edildi.