Ak Parti'de Sağlıkta Projoler hız kesmeden devam ediyor.

Ak Parti'den sağlıkla ilgili yapılan açıklama şöyle oldu:

"Uzun zamandan beri kamu hastaneleri dediğimiz, 2.ve 3.basamak tedavi hizmetleri veren kurumlarımızdaki aşırı yoğunluğu azaltmanın yollarını araştırmaktayız. Bu yoğunluğu azaltmak, insanımızın daha kaliteli bir sağlık hizmetini almasını temin etmek amacı ile fikir harcında il sağlık komisyonu olarak bizim de olduğumuz, "SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ" Sağlık Bakanlığımız tarafından kısa zaman içinde hayata geçmeye başlayacak.

Her ilçede ortalama 75 bin kişi başına bir adet yapılacak olan merkezler, aile sağlığı ( sağlık ocağı ) hekimlerinin elini güçlendirecek, vatandaşın hastaneye gitmesine sebep olan tetkik, tahlil ve röntgen istekleri bu merkezlerde bekletilmeden yapılacak.

Sağlıklı Yaşam Merkezleri, bünyelerinde fizik tedavi ünitesi, diş ünitesi, diyetisyen, beslenme mutfağı, spor salonu, laboratuvar ve röntgen birimi, kadın sağlığı birimi, üreme birimi, mamografi birimi, çocuk gelişimi birimi, otistik çocuk birimi, gençlik danışma birimi, göçmen sağlığı birimi, ibadethane, duş üniteleri içerecek.

Bu merkezlerin hayata geçip insanımızın sağlık kalitesini artırmasına destek olmakta kararlıyız. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde, bütün ilçelerimizde ilçe toplum sağlığı merkezi başkanlarımız ve yerel yöneticilerimizle bir araya geliyor, bu merkezler için ilçemizde uygun mekanlar araştırıp, kurulumuna katkıda bulunmaya başlıyoruz. Bağcılar ilçemiz ile ilk başlangıcı yaptık, Sultangazi ile devam ettik. Bayrampaşa ile çalışmaya devam edeceğiz. Bütün ilçelerimizde bu koordinasyonu sağlayarak hep birlikte başaracağız."

Bu merkezler Gazosmanpaşa ilçesinde 8 adet olacak şekilde planlanıyor.  Fiziki alt yapı en az 1000 metre kare olmak suretiyle çalışmalar yapılacak.