Ak Parti'nin seçim vaadlerinde yeni müjdeler...

Hedef gelir eşitsizliğini giderecek adımlar atmak. Kadın ve gençlere özel teşvikler sunmak. Bürokratik süreci henüz tamamlanamayan kamudaki taşeron işçilerle ilgili vaatler de programda yer bulacak.

Haziran ayındaki seçimlerde CHP ve diğer muhalefet partilerinin emeklilere yılda iki ikramiye verilmesi, en düşük emekli aylığı ve asgari ücretin bin 500 liraya çıkartılması gibi vaatlerinin halkta karşılık bulduğunu gören AK Parti de 1 Kasım seçim kampanyasında somut ekonomi vaatlerinde bulunacak.

Ekonomi programında gelir dağılımını düzeltecek tedbirler öngörüleceğini kaydeden bir ekonomi kurmayı, emeklilerin durumunu iyileştirecek adımlar atılacağını ifade etti. Emeklilerin haklı olarak, 900 liralık aylıklarının 500 lirasını kiraya verince ellerinde bir şey kalmadığından yakındığını ifade eden ekonomi kurmayı, Davutoğlu'nun açıklayacağı ekonomi programında emeklilere yönelik düzenlemeler olacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın emeklilere bu yıl yapılan 100 lira ilave artışın tüm emeklilere yansıtılmasına ilişkin düzenlemenin yanı sıra emeklilere bayramda yılda bir defa toplu ödeme yapılmasının da tartışıldığı kaydedildi.

KONUT KREDİSİ AVANTAJI
Programda, geçen seçim bildirgesinde yer alıp da Meclis çalışamadığı için hayata geçirilemeyen konut kredisi kullanımında vergi istisna ve muafiyetlerinin gözden geçirilmesi, bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım, işsizlik sigortasından yararlanma koşullarının esnetilmesi ve yararlanma sürelerinin artırılması, belediyelere kreş zorunluluğu gibi vaatlere de yer verilecek.

TAŞERON İŞÇİ VAATLERİ DE PROGRAMDA
Başbakan Davutoğlu tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi açıklanan ancak bürokratik süreci henüz tamamlanamayan kamudaki taşeron işçilerle ilgili vaatler de programda yer bulacak.

Haberin Devamı Yeni Şafak Gazetesi...