Anadolu Gençlik Derneği ülke genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye geneli Siyer-i Nebi Yarışması düzenleniyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek yarışmaya liseli öğrenciler katılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da destek verdiği yarışmanın büyük ilgi görmesi bekleniyor. Anadolu Gençlik Derneği Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Mehmet KOÇ yaptığı açıklamada, “Efendimizin İzinde bir gençlik olarak O’nun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Liseli gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a İbadet eden, temiz bir hayat içinde büyüyen bir nesil, bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.

 

TÜM LİSE ÖĞRENCİLERİ KATILABİLİYOR

Gayretli, tüm erkek ve kız lise öğrencilerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. “Siyer-i Nebi Yarışmasında kaybeden olmayacaktır. Efendimiz(SAS)'in hayatından bir kesit öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki de bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bu yarışma Peygamber Efendimiz(s.a.s)’in Hadis-i şerifinde buyurduğu gibi 'insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olandır.’ Sözünü kendilerine rehber edinen bir gençliğin dönüşmesine vesile olacaktır” diye konuştu.

 

BAŞVURLAR 18 KASIM’A KADAR SÜRECEK

Başvuruların başladığını ve 18 Kasım’da sona ereceğini hatırlatan Mehmet KOÇ “Yarışmaya katılacak bay ve bayan öğrenciler www.efendimizinizinde.com adresinden başvurularını yapabilirler. Yarışma sorularımızın tamamı Ahmet Cevdet Paşa’nın Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s) kitabından olacaktır. Siyer Yarışmasının sınav günü ise tüm Türkiye için 15 Aralık Cumartesi günüdür. Siyer-i Nebi yarışmamızın şartları ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler 02125636565’i arayabilir ya da www.efendimizinizinde.com adresinden bilgilere ulaşabilir” dedi.

 

 DERECEYE GİRENLERE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER

Sınav sonucu dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini ifade eden Koç “Liseler kategorisinde Türkiye birincisine 8 Bin TL, ikinciye 6 Bin TL, üçüncüye ise 4 Bin TL, Yine Gaziosmanpaşa birincimize 250 TL öğrenim bursu, ikincimize ve üçüncümüze 200 TL öğrenim bursu, dördüncümüze ve beşincimize 150 TL öğrenim bursu, altı ile on arası dereceye giren her öğrencimize 100 TL öğrenim bursu verilecektir.
Not: Öğrenim Bursu beş ay boyunca verilecektir