Anadolu'nun Renkleri Sultangazi'de Buluşuyor

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen festivalin ilk konuğu Malatya oldu. "Arapgir Üzüm Festivali" temasıyla yapılan etkinlikte konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması önemli. Bu amaçla düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle Anadolu'nun farklı coğrafyalarından gelen insanlarımız kendi kültürleri ile İstanbul kültürünü kaynaştırarak ortak değerlerde buluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

 

İstanbul, Anadolu’da ilmik ilmik örülen kültürlerin buluşma noktası. Sultangazi Belediyesi de İstanbul'un taşıdığı bu misyonundan yola çıkarak düzenlediği Yöresel Günler Festivali ile Anadolu'nun tüm renklerini Sultangazi'ye taşıyor.

 

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen yöresel günlerin ilk konuğu Malatya oldu. Malatya Dernekler Federasyonu ile yapılan etkinliğin teması, "Arapgir Üzüm Festivali" oldu. Festivale Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Arapgir Belediye Başkanı Yardımcısı Basri Aknar, İstanbul Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Sedat Cömertoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile Malatya Dernekler Federasyon Başkanı Yılmaz Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış töreninde konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul'un kültürler mozaiği olduğuna dikkat çekerek, "Medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul’un aynı zamanda Anadolu'nun da bir yansıması" olduğunu söyledi.

 

Sultangazi Belediyesi Yöresel Günler Festivali kapsamında açılacak stantlarda hemşehri dernekleri kendi yörelerine ait el sanatlarından yöresel yemeklere kadar bir çok ürünü sergileme imkanı bulacağını ifade eden Başkan Altunay, "Kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması önemli. Bu amaçla düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle Anadolu'nun farklı coğrafyalarından gelen insanlarımız kendi kültürleri ile İstanbul kültürünü kaynaştırarak ortak değerlerde buluşturmaya amaçlıyoruz" dedi.

 

Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, İstanbul Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Sedat Cömertoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile Malatya Dernekler Federasyon Başkanı Yılmaz Durmuş'ta birer selamlama konuşması yaptı.

 

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri, davetlilere Arapgir'in yöresel üzümlerden ikram ettiler.