BAŞKAN ADAYLARININ DİKKATİNE!

Yerel Medya Grubu'nun Açıklaması Şöyle Oldu:

“30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde her siyasi parti mutlaka bir seçim kampanyası yürütecektir. Bu kampanyada fikir ve öneri sunacak danışmalar, medya sektörü gibi çeşitli argümanlar kullanılacaktır.

Başkan adayları kendilerine yardımcı olacak  proje, sosyal ve siyasal danışmalarla çalışmaları kendilerine mutlaka faydalı olacaktır. Kendi siyasi penceresinden bakmakla, halka inip seçimleri kazanmaya çalışmak bazen yeterli gelmeyebilir. Farklı görüş açıları ve düşüncelere açık olarak bu işi yürütmeniz menfaatiniz icabıdır. Sahayı, ilçeyi, sorunları, demografik yapıyı ve halkı tanıyabilen yerli isimler size faydalı olur. İlçe dışı danışmanlar teoride bir şeyler söyleseler bile pratikte sınıfta kalırlar.

Medya sektörüne geldiğimizde ise; başkan adayları önce bünyelerinde medya tanıtım birimi oluşturmak zorundadır. Burada en az bir fotoğrafçı ve editörün yer alması gerekir. Başkan adayının gittiği yerler, yaptığı çalışmalar, açıkladığı projeler, ilginç yaşanan olaylar, halkı etkileyecek haberler bülten haline getirilip, medya kuruluşlarına mail atılmalıdır. Bu birimi ilçelerde çalışan yerel medya mensupları arasından seçerek oluşturabileceğiniz gibi, kendi bünyenizde bu konuya yatkın isimler varsa onlarla da yürütebilirsiniz.

Yalnız, bültenleri mail attığınız medya kuruluşları ile de görüşme yapmanız şart. Yerel medya kuruluşları ile görüşerek, seçim reklâmlarınızı vermeniz gerekiyor.

Bu sayede herkesin işi kolaylaşacak, sizin haber ve reklâmlarınız medyada yer bulacak. Gazetecileri programlara davet etmeye devam edeceksiniz. Fakat program çokluğundan belki size gelinemeyebilir. Ama basın ofisiniz bu etkinliği zaten medyaya gönderecek.”

Ali Şükrü KARA
Yerel Medya Grubu Başkanı