Sakatlar Derneği'nin Gaziosmanpaşa Çıkartması.

Kaymakam Seddar Yavuz'a, engelli vatandaşlar ve ailelerine göstermiş olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı plaket takdim edildiği görüşmede engellilerin yaşadıkları problemler ve problemlerin çözüm yolları görüşüldü.

Büyükşehirlerde kaymakamların en önemli görevlerinden birinin sosyal hizmet ve yardım olduğunu, vali ve kaymakamların devletin şefkatli eli olduğunu dile getiren Kaymakam Seddar Yavuz; bu işin gönül işi olduğunu, toplumla barışma yolu olduğunu, "devlet kapısına gittik ama derdimizi anlatıp çözüm bulamadık" algısını silmek gerektiğini vurguladı. Kendisinin ilçede görev yaptığı süre içinde yardım başvurusunda bulunan muhtaç 15 bin kişinin evine gidildiğini,  1500 vatandaşımızın evine bizzat kendisinin ziyaret ettiğini söyledi. Valilerin ve kaymakamların mevzuatın yanı sıra vicdani kanaatlerini de kullandıklarını belirtti.

Engellilerin aileleri ile bağlantılarının kesilmemesi gerektiğini ifade ederek aileleri ile iletişim içindeki bireylerin daha mutlu olduğunu söyledi. Engelli ailelerinin, işleri olduğu zaman çocuklarını bırakabilecekleri rehabilitasyon merkezleri dışında engelli bakım evlerinin olması gerektiğini söyledi. Devletimizin engellilerin eğitimini çok önemsediğini ve ciddi bir ödenek ayırdığını vurguladı. Engellilerin evde bakım ücreti, engelli maaşının(2022) yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarından faydalandığını belirtti. Toplumun dezavantajlı gruplarına hizmetin kendi işleri olduğunu belirterek ilçede 55 bin kişinin Genel Sağlık Sigortasının devlet tarafından karşılandığını söyledi.