Askeri Alana Yeni İlçe Geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ''Kentsel dönüşümü depreme dayanaklı bu 2 bölge üzerinden yürüteceğiz. Avrupa Yakası’nda belirlediğimiz bölge içine 10-12 ilçeyi alacak büyüklükte ve nüfusu 1 milyon olacak. İlk etapta Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi’yi buraya taşıyacağız'' dedi.

 

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da depreme dayanıklı iki büyük yeni ilçe için çalıştıklarını açıkladı. Hürriyet Ankara Büro’ya konuk olan Özhaseki, “Öyle askeri alanlar var ki, şehrin hafif kenarlarında, iki tane ağaç bile yok. İstanbul’da Avrupa Yakası’nda böyle bir alan tespit ettim. O tespit ettiğim alan kabul görürse, yeni bir şehir kurulur ve en az 10 ilçenin kentsel dönüşümünü orada yapabiliriz. Anadolu Yakası’nda da benzer bir yer tespit ettik” dedi.

 

İşte o askeri alan Esenler, Bağcılar, Sultangazi üçgeninde bulunan Baştabya Kışlası, ilerde ucu Eyüp sınırı ve neredeyse Arnavuköy'e kadar  uzanan askeri alandan başkası olamaz.

 

Askeri Arazileri İmara Değil; Parka Açın...

İstanbullu vatandaşlar, askeriyelerin şehir dışına taşınması sonrası boşalan bu arazilerin imara açılmasını istemiyor. Şehir içinde betondan nefes alamayan İstanbullular, bu arsaların şehir parkına dönüştürülmesini istiyor.