Atilla Baykal: Gaziosmanpaşa Sağlıkta Marka Olmalı

Atilla Baykal ile editörümüz Ali Şükrü Kara görüştü...

Gaziosmanpaşa'da 1953 yılından bugüne kadar hayatını devam ettiren Atilla Baykal, bu zaman zarfında ilçede bir çok siyasi ve sosyal oluşumun içersinde yer aldı. Gaziosmanpaşa'da bugün kullanılan kamu binalarının yapıldığı dönemde, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Su Altı Vakfı Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Platformu, GOPSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptı. Halen Baykal Akü ve Tek Rumeli TV'nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

Gaziosmanpaşa yüreğinde bir sevda olan Atilla Baykal, hiç bir dönemde ilçeden ayrılmamış, ikametini ve hayatını hep bu ilçede devam ettirmiş. İlçenin derdi ile dertlenmiş, sevinci ile sevinmiş bir isim...

Bir zamanlar Gaziosmanpaşaspor’da futbolda oynayan Baykal, takımın bu sezonki durumuna üzülmeden geçemediğini ifade ediyor.

Atilla Baykal, yaptığı sosyal çalışmalar, topluma sağladığı faydalar noktasında bir çok plaket ve onur belgesi almış durumda. "Bu dünyada bir dikili ağacım var." Diyen Atilla Baykal, TEMA Vakfı aracılığı ile diktiği ağacın plaketini bize gösteriyor...

Her defasında ilçeye bir şeyler katmak amacında olan Atilla Baykal, ilçenin bir sağlık üssü olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle bir çağrıda bulunuyor:

"1950’nin taşlı tarlasından bugüne kadar ilçeden ayrılmadım. Gaziosmanpaşa Platformu adı altında bir yapı kurarak ilçeye hizmet etme konusunda mücadele verdim. Bu mücadelem halen daha devam ediyor. Gaziosmanpaşa’yı tanıtmak için bir kanalda 1 saatlik “GOP Saati” adı altında program yaptık. Daha sonra iki tane televizyon kurduk. Bunlar ilçemize hizmet için yapılan çalışmalardı… 

Bugün üç ilçeye bölünmesine rağmen 500 bin nüfusu bulunan Gaziosmanpaşa halen daha varoş olarak görülüyor. Dışarıda adı Gazi Mahallesi ve uyuşturucu mahalleleri ile anılıyor. 

Gaziosmanpaşa’nın varoşluktan çıkması için bizim sahip çıkmamız lazım. Bu ilçede her para kazananın, ilçeye hizmet etmesi gerektiğine inanması lazım. Güçlü bir hükümet ve onunla yanı siyasi düşüncede bir yerel yönetim var. Gaziosmanpaşa bu güçten faydalanmalıdır. 

Örneğin Gaziosmanpaşa bir sağlık merkezidir, sağlık ilçesidir, sağlıkta bir markadır damgasını vurmamız lazım. Gaziosmanpaşa’da son teknolojilerle donanmış birçok hastanemiz var. Gaziosmanpaşa’yı sağlık bulunan ilçe haline getirmemiz lazım. Dışardan insanlar ilçemize daha fazla gelmeliler. Türkiye’de ve hatta dünyada sağlık denince akla Gaziosmanpaşa gelmeli. 

Bu konuda sağlık kuruluşları, STK’lar, siyasi ve yerel iradeleri birlikte organize olarak çalışmalar yapmalılar."