Av. Büşra ALTUNAY KIZILDAĞ'dan Ispartakule Açıklaması

Ispartakule'de İhtiyati Tedbir Kararına İtiraz Var.

Başakşehir Ispartakule'deki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile ihtiyati tedbir konmuş ve Ispartakule'deki bazı projelerde satışlar durmuştu. Tedbir kararına tepki gösteren vatandaşlara Av. Büşra ALTUNAY KIZILDAĞ hukuki danışmalık veriyor.

Kararı haksız olarak nieteleyen vatandaşlar ile yaptığı toplantı sonrası bir açıklamada bulunan Av. Büşra ALTUNAY KIZILDAĞ şunları ifade etti:

"Dün akşamki toplantıda da belirttiğimiz üzere; toplu olarak başvuru yapılamamaktadır. Çünkü herkesin hukuki durumu farklıdır ve başvurularda değinilecek hususlar da değişiklik arz etmektedir.

İhtiyati tedbir kararının kalkması sadece göndereceğimiz tek bir dilekçe ile mümkün olmayacaktır. Başvurumuz kabul edilse bile davacıların bu karara karşı kanun yoluna başvurma hakları doğuyor. Sizin bu itiraza karşı beyanda bulunmanız gerekiyor. Atılacak her adımın kendine özgü süreleri ve kuralları bulunmaktadır. Bununla birlikte düşük ihtimal de olsa taleplerimizin reddedilme ihtimali var. Bu durumda bizim bir üst mahkemeye başvurma hakkımız doğuyor. Bu sebeple tüm bu işlemlerin avukatınızla birlikte, kendi hukuki durumunuz esas alınarak hazırlanacak güçlü bir itiraz dilekçesi ile vekaleten yapılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim."