Ayhan Bölükbaşı Bağımsız Aday

Çalışma ofisinde bir basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Bölükbaşı 2011’de Anayasal hakkının yendiğini söyledi.

Ayhan Bölükbaşı; “Türkiye’de vatandaşların seçme ve seçilme hakkı anayasal hakkıdır. Benim 2011 Genel Seçimlerinde bu anayasal hakkım gasp edildi. Parti üyeliğinden fax, kargo ve noter vasıtasıyla istifa etmeme rağmen parti üyesi diye il seçim kuruluna itiraz edilerek 13 gün sahada çalışmama rağmen adaylığım iptal ettirildi. İstifa belgelerimi hem de üç kanaldan istifa belgelerimi takdim etmeme, somut belgelerime rağmen yüksek seçim kurulu adaylığımı onaylamayarak iptal etti” dedi.

Bölükbaşı aday olma gerekçesini şöyle açıkladı: "Ayhan Bölükbaşı 1950’li yılların başında Esenler’e gelmiş, yerleşmiş bir ailenin evladıdır. Şu an Esenler’in nüfusu 500 bin, 300 binin üzerinde seçmeni olan bir ilçedir.  Ne hikmetse 500 bin nüfuslu, 300 bin seçmenli Esenler’de meclise gönderecek milletvekili adayı bulamadılar. Sadece Esenler değil Bayrampaşa, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve diğer ilçeler oy deposu olmasına rağmen mecliste temsil edecek milletvekilleri yok Ankara’da masa başında illeri kimlerin temsil edeceği hesaplanırken bu kadar yoğun nüfuslu ilçelerin temsil edecek milletvekilleri olmalı.

Benim bağımsız aday olmam bir duruş, bir çıkıştır. Bu çıkış bu ilçelerde yaşayan dostlar adına ve bu ilçelerde maddi manevi destekleriyle siyaset yapan kardeşlerime, dostlarıma yapılan haksızlık adınadır. Bu çıkışımız aynı zamanda STK’larda da iyi bir sinerji oluşacaktır. Önümüzdeki dönemlerde STK’lar için yeni bir dönem olacaktır. Siyasiler bundan sonra STK’lara daha çok önem vereceklerdir. Şu an hizmetkarı olduğum STK’ların üyelerinin ve onların dostlarının oylarına talibim.

1 Kasım seçimleriyle alakalı listelerin açıklanmış olduğu gün maalesef İstanbul’un üç bölgesinde demografik yapılar gözetilerek listelerin şekillenmediğini özellikle görmüş bulunmaktayız. Kardeşlerimde dahil olmak üzere hiç kimseyle görüşme ve istişare yapma şansım olmadı, yapabileceğim tek şey bir duruş sergilemekti, o saatten sonra partilere ulaşma şansım da yoktu, yapabileceğim tek şey kendimi feda etmekti ve son bir saatte evraklarımı hazırlayarak İstanbul İl Seçim Kurumuna bağımsız aday müracaatında bulundum."

Haber: Mchaber ajansı - Foto: Akbaba haber Ajansı