Babalar ve Oğulları Takım Oldular

Gaziosmanpaşa’da “Babalar ve Oğulları” adlı grup yeni bir trend başlattı…      

Hiç kuşkusuz herkesin hayatında “baba figürü” çok anlamlı bir noktaya denk gelir. Çünkü her çocuk için “Baba” güvenle eşdeğerdedir. Cinsiyet ayırt etmeksizin her çocuğun üzerinde babanın sosyal, fiziksel ve duygusal etkileri vardır. Özellikle erkek Çocuk için baba çok özeldir. 

Grup üyelerinden Abdullah KURUCU ikiz oğullarıyla bol bol zaman geçirmeye özen gösteriyor. Fakat İstanbul’un yoğun iş temposu ve zamana karşı yarış dürtüsü içinde geçen bir hayatta bunun yeterli olmadığını fark eder.

Nedir bu eksiklik ‘’sosyalleşmek.’’

Çocuklarının bu eksikliğini gidermek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak için ve en önemlisi de çocuklarının yanlış ortamlara girmemesi, zararlı alışkanlıklar edinmemesi için ara sıra halı saha maçlarına katılır. Bu etkinliğin daha organize olması için bir gurup kurmaya karar verilir. Bu şekilde BABALAR VE OGULLARI gurubu kurulur.

Haftada bir toplanıp güzel bir maç, maç öncesi ve sonrası sohbet, bunların yanında çay-baklava ve tabii ki yeni arkadaşlar, samimi bir ortam… Hepsi beraber sosyalleşme...

Babalar ve Oğulları gurubunda her yastan baba ve oğul bulunmakta. Grup içerisinde yalnız baba-oğul yok; babasını erken yaşta kaybetmiş genç arkadaşlar ve baba adayları da onlarla... Her fırsatta; öğretim görevlisi, öğretmen, polis, avukat, asker, işçi, patron ve daha birçok değişik sektörden baba ve oğul toplanıyor.

İlk başta eğlenme amaçlı başlayan etkinlik zamanla sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine de dönüşmeye başladı. İhtiyacı olan okullara kitap ve eğitim gereçleri yardımı, maddi ve manevi katkılarda bulunarak güzel bir görev de üstlendiler. Etkinlikte babalar destek verirken, çocuklar da harçlıklarından katkı sağlıyor. Bundan da mutlu olmayı öğreniyorlar. Biriktirdikleri harçlıklarını hiç tereddüt etmeden vermeye gayret ediyorlar. İnsan olmanın sosyal olmanın farkına varıyorlar.

Babalar ve Oğulları grubu, ‘’gurup faaliyetlerimizden haberdar olan genç kardeşlerimizin de babalarına anlatmaları ve aramıza katılma istekleri bizi mutlu etmektedir’’ diyorlar.

Babalar ve oğulları küçük bir halı saha ekibi olarak kurulsa da, kısa sürede dernekleşme yolunda adım attılar. Dernekleşme ve diğer sosyal faaliyet çalışmaları devam ediyor.