Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkeyi karşılıksız seviyor.

Bayramlaşma sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve bazı konulara dikkat çekmek istediğini belirten Bahçeli, "Bunlardan birincisi Türkiye’de çok partili seçimlerin yapıldığı 21 Temmuz 1946 tarihinden, 9 Temmuz 2018 tarihine kadar geçen yaklaşık 72 yılda 51 hükümet görev yapmış olup, parlamenter hükümet sistemini uygulandığı bu dönemde hükümetlerin ortalama ömrü yaklaşık 1 yıl 5 aydır." ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni karşılıksız destekliyoruz

Bahçeli, MHP'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne verdiği destekle bağlantılı olarak yapılabilecek bir kabine revizyonunda partisinden bir ismin kabinede yer alıp almayacağı sorusunu ise şöyle cevapladı:

    "Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkeyi karşılıksız seviyor. Bunu her defa söylüyoruz ve seçim beyannamemiz ile sloganlarımızda ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de karşılıksız destekliyoruz. Herhangi bir pazarlığın içerisinde değiliz ve bir beklenti içerisinde bulunmuyoruz. Pazar olarak binamızın karşısındaki perşembe pazarını biliriz."

 

Suriye'nin kuzeyine "Müşterek Harekat Merkezi"

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat sonrası kurulan ''Müşterek Harekat Merkezi''nde görevlendirilecek ilk Amerikalı askerlerin Türkiye'ye gelişinin, Suriye'ye yapılacak olası bir operasyonun sinyali olup olmadığının sorulması üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

    "Senelerdir Orta Doğu'da dolaşan, Irak ve Suriye'de Türkiye'yi tehdit edebilecek her türlü gayretin içerisinde olan ama Türkiye'nin bugünkü demokratik yaklaşımı, kararlı duruşu ve dış politikadaki etkinliği ile 95 tane Amerikalı Türkiye'ye gelmiş ise bunları ikna edip merkezi bir iş birliğiyle Türkiye'yi tehdit ve tehlikelerden kurtaracak bir akılcılığı öne çıkarmak lazım. Suriye'de dolaşan Amerikalıları, çuval geçirenleri bir kenara atacaksınız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dış politikadaki etkilerini de dikkate alarak, Türkiye'de bir güvenlik koridorunun oluşması için her tarafı karıştıran Amerika'yı ikna ederek biraz tehdit ve tehlikeleri hafifletme yolu, yadırganacak bir yol olarak düşünülmemelidir."