Bahçeli: Oğlan babadan görür at oynatmasını, kız anadan görür sofra donatmasını.

CHP'ye eleştiriler getiren Bahçeli, "CHP başkalarının dümeninde akıl tutulması yaşayabilir, Türkiye'yi her yere şikayet edebilir, etmiştir. Bize düşen bunların foyasını ortaya çıkarmaktır." dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "CHP başkalarının dümeninde akıl tutulması yaşayabilir, Türkiye'yi her yere sürekli şikayet edebilir, etmiştir. Bize düşen bunların foyasını ortaya çıkarmaktır. Oğlan babadan görür at oynatmasını, kız anadan görür sofra donatmasını. Siz nereden gördünüz böyle çorak siyaseti. Hadi bizden utanmıyorsunuz,  Atatürk'ten utanın. Hiç olmazsa Allah'tan utanın"

 

ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteğe değinen Bahçeli: "ABD'nin terör örgütlerinden elini derhal çekmek zorundadır.  Hangi terör örgütü olursa olsun, bunlar kimlere sırtlarını dayarlarsa dayasın vatan ve millet Türk'tür. Türkiye Cumhuriyeti bir karış toprağından ve tek bir insanından vazgeçmez. İhanet zilleti ile boğulacaktır.

ABD'nin destek vermezse PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin sınırlarımızın hemen dibinde tutunmazlar. 20'ye yakın ülkenin YPG'ye silah verdiği gizlenememektedir. NATO üyesi olan ülkeler Türkiye'ye, PKK ve PYD üzerinden cephe açtılar.  Terör örgütleri Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullanılmaktadır."