Bakan Fatma Betül Sayan Kaya Gaziosmanpaşa'da

Kızılay Haftası dolayısı ile GOP El Ele Derneği  ve Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi Gençlik Buluşması programı düzenledi.

 

Düzenlenen programa 65. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, GOP El Ele Derneği Başkanı Nezihe Usta, Gaziosmanpaşa Kızılay Şube Başkanı İsmail Yamak ve Genç Kızılay üyeleri katıldılar. 

 

Programda bir kosnuşma yapan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, "El Ele Derneği Kızılay Haftası münasebetiyle Gaziosmanpaşa Genç Kızılay Kızlarımızla buluşma programımızı İstanbul’un güzide mekânı Millet Bahçemizde gerçekleştirdik. Gençlerle bir arada olmanın başka bir heyecanı, enerjisi var. Yolları açık olsun." Dedi.

 

GOP El Ele Derneği Başkanı Nezihe Usta ise Gaziosmanpaşa'da doğup büyüdüğünü ve ilk defa Kızılay'ın sahada bu kadar aktif çalıştığına şahit olduğunu ifade ederek, gençleri ve çalışmaları gördükçe mutlu olduğunu belirtti.

 

Gaziosmanpaşa Kızılay Şube Başkanı İsmail Yamak ise yaptığı konuşmada,  "Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi olarak göreve geldiğimizden kısa bir süre sonra dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs salgınının ilk gününden itibaren ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk.

Aynı zamanda oluşabilecek bir afet durumunda vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla Genç Kızılay Gönüllülerimizi oluşturarak bugün 4620 Genç Kızılay Gönüllümüze ulaştık.

Gençlerimize verdiğimiz eğitimler, düzenlediğimiz etkinlikler, kazandırdığımız özgüven sayesinde ülkemizin istikbali olan gençlerimizin sağlıklı, paylaşımcı, dinamik, mücadeleci, aynı hedef etrafında birleşen, milli ve manevi değerleri özümsemiş birer Kızılaycı olmalarını amaçladık.

 

Kızılayımız ve GOP El Ele derneğimiz ile birlikte birçok etkinlik gerçekleştirdik yetim ve öksüz çocuklarımıza destek olduk ilçemizde bulunan 475 vatandaşımıza uygulamalı ilk yardım eğitimi gerçekleştirdik. 500 genç Kızılay gönüllümüzü bir araya getirerek gençlik buluşması gerçekleştirdik. Yaşlı hasta şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak ve kıyafet dağıtımı gerçekleştirdik.

 

Bundan sonra yapılacak çok işimiz, gidilecek çok yolumuz, el uzatılacak çok yetim, ziyaret edilecek ise çok kalp var.

Burada şunu bilmenizi isterim ki göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Belediye Başkanımız Sn. Hasan Tahsin Usta’nın destekleriyle birlikte daima sahada, daima hareketli, daima dirençli, topluma fayda sağlayacak bir gençliğe sahip olduğumuza bugün burada hep birlikte şahit oluyoruz.

 

Huzurlarınızda bir kere daha bizlere vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Gop El Ele Derneği Başkanımız Sn. Nezihe Usta Hanımefendi’ye ve katılımlarından dolayı Bakanımız Sn. Fatma Betül Sayan Hanımefendi’ye teşekkür ediyoruz." Dedi.