Bakan Özhaseki: Bazı Belediyeler Çiçekle Böcekle Uğraşıyor.

Bakan Özhaseki Gaziosmanpaşa'da iş adamları ile buluştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gopark'ta GOPSİAD üyesi iş adamları ile bir araya geldi. Yemekli toplantıya Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ak Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal, GOPSİAD Başkanı Ziya Doyuran ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan GOPSİAD Başkanı Ziya Doyuran, "Gaziosmanpaşa'daki sanayi kuruluşlarının bulunduğu alanın kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Biz buradan gidince konut dönüşümünde olduğu gibi olduğumuz yere geri gelemeyeceğiz. Onun için bize önce gideceğimiz bir yer ayarlanmalı ve süre verilmeli. Bu en öncelikli sorunumuz." Şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, "Gaziosmanpaşa'da dönüşüm çalışmalarını sürdürüyoruz. Sanayilerimizin olduğu yerlerdeki dönüşüm, iş adamlarımız ile konuşarak yapılacak ve görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Bakan Özhaseki ise "İstanbul'da deprem riski var. Amacımız bunu söyleyip insanları korkutmak değil; onların hayatını kurtarmaktır. Kentsel dönüşüm bu anlamda çok önemlidir. Bazı belediyeler bunun önemini anlayamıyor, çiçekle böcekle uğraşmaya devam ediyor" dedi.

Sanayicilerin sorunu ile ilgili konuşan Bakan Özhaseki, dönüşüm alanı içersinde kalan sanayi kuruluşlarının taşınması için İstanbul içinde rezerv alan olmadığını söyledi.