Bankalara 5 Milyon Siber Saldırı

 BT Tehditlerinin Evrimi raporuna göre Türkiye 3. sırada tehdit altında.

Dünyaca ünlü güvenlik yazılımları şirketi Kaspersky, ‘Bilişim Teknolojileri Tehditlerinin Evrimi‘ raporunu yayınladı. 213 ülkeyi kapsayan rapora göre üçüncü çeyrekte 323 bin 374 yeni zararlı mobil yazılım tespit edildi. Üç aylık dönem boyunca, banka hesaplarına çevrimiçi erişim yoluyla kullanıcılardan para çalmayı hedefleyen zararlı yazılım bulaştırma girişimi ise 5 milyon 68 bine ulaştı.

TÜRKİYE İLK ÜÇTE
Bu yılın 3. üç aylık döneminde, diğer bölgelere göre en çok Avusturya'daki kullanıcılar bankacılık hedefli Truva Atları’nın saldırısına uğradı: Bu dönem boyunca Avusturya'daki bütün Kaspersky Lab kullanıcılarının yüzde 5'i bu tehditle yüz yüze geldi. Son üç aylık dönemin lideri olan Singapur ikinci sıraya geçerken (%4,2) Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 3'ü (üçüncü sırada) tehdit altındaydı. Diğer yandan Türkiye online virüs bulaştırma saldırılarında ise risk taşıyan ülkeler sıralamasında yüzde 35 ile 14. sırada yer aldı.

TEHDİTLER ARTIYOR
Kaspersky Lab Global Araştırma Analiz Ekibi Kıdemli Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm, “3. üç aylık dönemdeki gelişmeler, global tehdit manza-rasının hızlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini gösteriyor. Çevrimiçi banka hesaplarına yapılan 5,6 milyon hırsızlık teşebbüsü ve sürekli karmaşık saldırılar geliştirensiber suçlular yüzünden, yüksek kaliteye sahip siber güvenlik ürünlerinin kullanımı hiçbirzaman daha önemli olmamıştı. İnterneti kullanan herkesin kendilerini bu giderek büyüyen tehditlerden koruması hayati öneme sahip” şeklinde konuştu.

EN MEŞHURU OLTALAMA
ESET Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu ise siber suçluların yoğun şekilde oltalama yöntemleriyle insanları kandırdıklarını dile getirdi. Son dönemin en moda saldırılarından biri ise Twitter üzerinden yakın arkadaştan gelindiği sanılan linkler.  

MURAT GÜLDÜREN - BUGÜN GAZETESİ