Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde coşkulu iftar

Gaziosmanpaşa Belediyesi, her yıl Ramazan ayında kurduğu Gönül Sofralarını bu Ramazan’da sürdürüyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi bu kez de Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde Gönül Sofrası kurdu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal da vatandaşları yalnız bırakmadı. İftar öncesi çocuklara yönelik olarak Karagöz Hacivat gösterisi sahne alırken, Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi ile Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi sakinlerine hitap edildi.

Kurulan masaları tek tek dolaşan başkan Hasan Tahsin Usta, vatandaşlarla sohbet etti. İftar öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Usta, “Ramazan ayının beşinci iftarında sizlerle birlikte bulunmak ve birlikte aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan’ın mutluluğu, bolluğu, bereketi kuşkusuz hiçbirimizi yalnız bırakmıyor. Bu Ramazan ayında hem Gaziosmanpaşa Meydanı’nda hem de Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’ndaki stantlarımızla sizlere güzel bir ortam kurduk. Bu birlik ve beraberliğimizi Allah eksik etmesin” dedi.

Konuşmasında bir de müjde veren Başkan Usta, “Bu Perşembe yaz okulunu açıyoruz. Milli ve manevi değerlerini geliştirmek adına bu yıl da eğitimlerimize başlıyoruz. Küslerin, dargınların barışması umuduyla sizlere iyi Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Usta’nın konuşmasının sonrasında Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasıyla Gaziosmanpaşalılar hep birlikte iftarını açtı. Başkan Usta, iftarda aynı masaya oturduğu mahalle sakini Arif Şentürk ve kızı Gülbeste Avcı’yla pidesini bölüştü ve bol bol sohbet etti.