Başbakan'dan Davutoğlu'ndan 6 Büyük Müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluştuğu toplantıda konuştu. Şoför esnafını ülkenin sır küpü olarak niteleyen Başbakan Davutoğlu, şoförlere yönelik 6 müjde birden verdi.

"SİZLER SIR KÜPÜSÜNÜZ"
''İnsanlarımızın canlarını mallarını emanet ettiği asil kardeşlerim bu emanetlerin hakkını verebilmek için 7 gün 24 saat çalışan kardeşlerim sizleri saygıyla selamlıyorum.'' diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, ''Size insanlrın canlarını, mallarını emanet ediyoruz. Siz bu emanete hep sahip çıktınız. Sizler emanetin hakkını veriyorsunuz, sizlerin hakkını vermek de bizim için bir görevdir. İkinci önemli kavram mahremiyet. Kim bilir nelere şahit oluyorsunuz, aile sırlarına bazen de şahsi sırlara. Bazen de siyasilerin sırlarına ama şoför esnafı mahremiyete de önem gösterir kimseye anlatmaz, sizler sır küpüsünüz.'' dedi

GEÇEN SENE 587 BİN ARABA SATILDI
Konuşmasının devamında bir takım rakamlara da değinen Davutoğlu, ''2002'de 91 bin araba satılmıştı, geçen sene ise 587 bin araba satıldı. Neredeyse her insan cep telefonu kullanıyor. Bunlar ülkenin refah seviyesini de gösterir. Esnaflarımızı hep gözettik. Esnaflarımızla buluştuğumuzda bizzat müjdelerini ben verdim. Esnaflarımızın kullandığı krediler düştü.Esnafımızın kredi faizleri %50'lerden yüzde 5'lere düştü. Bazı alanlarda da kredi faizlerini sıfırladık. Şoför kardeşlerim vaziyet iyi mi vaziyet? Sizler vaziyet iyi diyorsanız bırakın başkaları ne konuşuyorsa konuşsun. Bugün bizi böyle coşkulu karşılamanızdan da anlıyoruz ki vaziyet iyidir.'' diye konuştu.

6 BÜYÜK MÜJDE VERDİ
- Ticari taksi, hatlı mininüs ve otobüsünü 2016 yılı sonuna kadar yenileyenin ÖTV'sini devlet ödeyecek.

-Şoför esnafın güvenliği için araçlara takılacak kamera ve GPS ücretleri vergiden düşürülecek.

-Dinlenme yerleri ve durak kulübeleri yaygınlaşacak, yerel yönetimlere bu konuda destek verilecek.

-Kanuni yapısal değişiklikler yapılacak ve Özel Halk otobüsleri terimi trafik kanununa eklenecek.

-Minibüsçülerin motorlu taşıt vergisi sorunlarını çözülecek.

-Metro ve raylı sistem servislerinin kaldırılacağı iddiaları yalanlandı. Okul servisleri ile ilgili gerekli düzenleme yapılacak.

Yeni Akit