Başkan Altunay’ın 'Kurban Bayramı' Mesajı

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın Kurban Bayramı mesajında şunları ifade etti:

 

Saygıdeğer Hemşehrilerim,

Her yıl rahmetiyle gelen Kurban Bayramı bizlere hem bayramın sevincini, hem de İslam’ın beş temel ibadetinden olan hac ibadetini getirir. Kutlu bir yolculuk olan hac ibadeti ve Kurban Bayramı Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’nın örnek hayatını, ehl-i beyti, ashab-ı kiramı hafızalarımızda canlandırmamıza vesile olur.

Kurban Bayramı, barışın esenliğin; birlik içinde duanın, yakarışın; tefekkürün, kutlu yürüyüşün; yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır. İdrak ettiğimiz bu bayram, aslında kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır. Farklı coğrafyadan, farklı dillerden, farklı renklerden ve farklı kültürlerden milyonlarca Müslüman’ın bu bayramda aynı sevinç etrafında halkalanması, merhamet kuraklığı çeken insanlığın merhameti yeniden kuşanması için büyük bir umuttur.

   Değerli Hemşehrilerim,

Sultangazi Belediyesi olarak 8 yıldır aralıksız hizmetinize sunduğumuz Kurban Satış ve Kesim Merkezi, bu yıl da tüm İstanbullulara hizmet verecek. Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında İstanbul’un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni oluşturduk.

   210 bin metrekare alan üzerine hizmet veren kurban satış ve kesim alanına 600 çadır kurduk. 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli merkezde günlük 4 bin kurban kesilecek.

Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar düşünerek hazırladık. Merkezde ayrıca ücretsiz internet hizmeti, 4 bin araçlık otopark, mescit ve kafeteryalar kuruldu.

   Öte yandan Belediyemizin tüm birimleri de Kurban Bayramı süresince hizmetinizde olacak.

   Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize, alem-i İslam’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

 

Cahit ALTUNAY

Sultangazi Belediye Başkanı