Başkan Altunay Yerel Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle düzenlenen kahvaltıda yerel basın mensuplarıyla biraraya geldi. Toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı

 

"Gazetecilik Demokratik Kültürde Önemli Bir Yere Sahiptir"

Başkan Altunay, gazeteciler ve gazetecilik mesleğinin, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla demokratik kültürde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Başkan Altunay,  "Gazetecilik toplumda çok sesliliği sağlayan, kamuoyu oluşturan ve yönlendiren, bunu yaparken de sorumluluk prensibi ile hareket etmek durumunda olan bir meslektir. İnsanların doğru ve tarafsız şekilde aydınlanmasını, olaylardan haberdar olmasını sağlayan gazetecilerimizdir" dedi.

 

"Yeni Pazar Konseptini Ortaya Koyduk"

Başkan Altunay konuşmasında Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mahalle aralarına kurulan pazarların beraberinde getirdiği çevre, görüntü ve ses kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yeni pazar ve hizmet tesisi konseptinin ortaya konulduğunu ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi:

"Bu proje ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırılırken, mahallelerin de fiziki mekan ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmiştir. Sultangazi Belediyesi olarak her mahallede hayata geçirilmesi hedeflenen proje kapsamında Sultançiftliği, İsmetpaşa, 50. Yıl ve Uğur Mumcu mahallerinde bu proje hayata geçirildi. Eski Habibler, Esentepe ve Gazi mahallerinde; hizmet tesisleri tamamlanmak üzeredir. Cebeci, Yunus Emre, Cumhuriyet, Malkaçoğlu mahallerinde de proje çalışması tamamlanmıştır. Bu projeler hayata geçirildiğinde ilçede açık pazar yerleri ortadan kalkarken, mahallelerin fiziki ihtiyaçları da tamamen karşılanmış olacaktır."

 

Sultangazi'ye Gençlik Merkezleri

Sultangazi Belediyesi olarak kendi öz kaynaklarıyla 3 üniversite binasının Sultangazi'ye kazandırıldığını ifade eden Başkan Altunay, "Gençlerimizin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle yaşam kalitesini arttırmayı, topluma aktif bireyler olarak katılmalarını sağlamak amacıyla gençlik merkezlerini hayata geçirdik. İsmetpaşa ve Sultançiftliği mahallerinde 2 ayrı gençlik merkezini kurduk" dedi.

Başkan Altunay konuşmasında 10 yılda ilçeye yapılan diğer yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Programa katılan basın mensupları da gazetecilerin çalışma koşulları ve ilçeye yönelik görüşlerini ifade etti.  Program sonunda ise basın mensupları Başkan Altunay ile hatıra fotoğrafı çektirdi.